CRISI DE L''OPEN ARMS'

Camps insisteix a desembarcar a Lampedusa i acusa Espanya de «postureig»

L'activista exigeix al govern de Pedro Sánchez que insti Itàlia a acceptar el vaixell

zentauroepp49437178 17 07 2019 el fundador de open arms  oscar camps  da declara190815163412

zentauroepp49437178 17 07 2019 el fundador de open arms oscar camps da declara190815163412 / David Zorrakino - Europa Press

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president de l’oenagé Open Arms, Òscar Camps, ha insistit en la necessitat del vaixell de l’organització carregat amb 107 immigrants a bord de poder desembarcar a l’illa de Lampedusa (Itàlia) i ha criticat el Govern espanyol per tardar tant a oferir els ports espanyols. En una entrevista concedida a ‘Eldiario.es’, Camps qualifica l’oferta de Pedro Sánchez de desembarcar a Mallorca de “postureig”.

Segons Camps, la situació a bord del vaixell ‘Open Arms’, que es prolonga des de fa 19 dies, és “insostenible”. “Ens demanen transportar-los a 500 o 1.000 milles més. ¿Quina part no han entès?”, es pregunta. L’activista explica que té un port, el de Lampedusa, a 800 metres, i que ara se li demana que “les transportem 500 o 1.000 milles nàutiques més”.

“La intromissiód’Espanya en tot això obstaculitza tots els avenços per desembarcar en el port més proper”, afirma. Camps reclama que Espanya exigeixi a Itàlia complir les obligacions legals i no el que, segons el seu parer, està fent el Govern, que és paralitzar “totes les gestions que s’estaven fent per obrir el port de Lampedusa”.

Notícies relacionades

L’inspirador d’‘Open Arms’ afirma que divendres passat van escriure a Sánchez, a Merkel i a Macron, i que el Govern espanyol no es va posar en contacte amb ells, sinó que han esperat fins aquest dilluns per reaccionar. Assegura també que per part de França i Alemanya han tingut una resposta més agradable. El Govern espanyol ha demanat a Camps que concreti què necessita per portar el vaixell Palma.

Camps ha respost a Carmen Calvo, que ha afirmat que l’‘Open Arms’ es va negar a entrar a Malta, que aquest país els va denegar el desembarcament “des del primer moment”, i que al final, només es comprometien a assumir 39 rescatats, la qual cosa va estar a punt de provocar un motí a bord.