FRONT JUDICIAL

Itàlia obre una investigació per segrest de persones a l''Open Arms'

El fiscal d'Agrigento investiga també si hi ha hagut incitació a la immigració il·legal

zentauroepp49428097 07 08 2019 open arms  sociedad espa  a europa catalu  a auto190814103147

zentauroepp49428097 07 08 2019 open arms sociedad espa a europa catalu a auto190814103147 / OPEN ARMS

1
Es llegeix en minuts
Efe

La Fiscalia italiana ha obert una investigació per segrest de persones al barco de l’ONG espanyola ‘Open Arms’, que espera amb 134 migrants a bord davant les costes de Lampedusa que li autoritzin el desembarcament, i de moment no va dirigida contra ningú en concret.

Ha sigut la fiscalia de la ciutat d’Agrigento, a Sicília (sud), la que ha obert aquesta investigació, després de rebre una declaració formal els advocats d’Open Arms, informen els mitjans locals. Els últims dies, també n’havia obert una altra amb la hipòtesi de delicte d’incitació a la immigració il·legal, que continua en curs.

Precisament va ser aquesta mateixa fiscalia la que va obrir una investigació l’agost del 2018 contra el ministre de l’Interior d’Itàlia, Matteo Salvini, pels delictes de segrest, arrest il·legal i abús de poder després d’haver retingut durant cinc dies més d’un centenar d’immigrants a Catània.

Salvini, que manté els ports del país tancats a la immigració, no va ser jutjat per aquests fets, perquè el seu soci en el Govern, l’antisistema Moviment Cinc Estrelles, va impedir que s’aixequés la seva immunitat. Ara mateix, el cas està agreujant la crisi en el Govern italià.

Sense autorització per desembarcar

L’‘Open Arms’ espera un port segur des de l’1 d’agost i des del 14 d’agost es troba en aigües italianes, després que la Justícia d’aquest país cancel·lés la prohibició firmada per Salvini i li permetés deixar enrere les aigües internacionals.

El líder ultradretà, no obstant, no autoritza el desembarcamentdels 134 migrants, les condicions de salut físiques i psicològiques del qual empitjoren amb el pas de les hores, segons va denunciar Open Arms, que va demanar aquest divendres l’evacuació “amb la màxima urgència per emergència humanitària” dels migrants i de la tripulació.

Notícies relacionades

Per la seva part, l’ONG italiana Emergency, que ha pujat al barco, ha lamentat en un informe que els rescatats es troben en “condicions d’extrema vulnerabilitat, tant física com psicològica, agreujades per la incertesa i l’estrès que estan vivint, cosa que els exposa a patir riscos psicopatològics”.

El primer ministre italià, Giuseppe Conte, va anunciar el diumenge que els Governs d’Espanya, Alemanya, França, Luxemburg, Portugal i Romania li han transmès la seva disponibilitat per acollir una part dels rescatats, si bé encara no s’ha formalitzat públicament cap acord de reubicació.