Crisi migratòria

Baixen les detencions d'immigrants a la frontera dels EUA i Mèxic

Segons les autoritats nord-americanes, al juliol la xifra es va ubicar en 71.999 indocumentats i això pot ser resultat de les mesures que ha implementat el govern mexicà

MEX050  CIUDAD JUAREZ  MEXICO   06 08 2019 - Migrantes centroamericanos son detenidos por la patrulla fronteriza estadounidense despues de cruzar la barda fronteriza que divide a Mexico de este pais  en cercanias del puente Internacional Santa Fe  en Ciudad Juarez  estado de Chihuahua  Mexico   En su mayoria son familias provenientes de paises centroamericanos como Guatemala  El Salvador y Honduras  quienes cruzan hacia Estados Unidos y solicitan asilo politico  EFE Rey Jauregui

MEX050 CIUDAD JUAREZ MEXICO 06 08 2019 - Migrantes centroamericanos son detenidos por la patrulla fronteriza estadounidense despues de cruzar la barda fronteriza que divide a Mexico de este pais en cercanias del puente Internacional Santa Fe en Ciudad Juarez estado de Chihuahua Mexico En su mayoria son familias provenientes de paises centroamericanos como Guatemala El Salvador y Honduras quienes cruzan hacia Estados Unidos y solicitan asilo politico EFE Rey Jauregui / Rey Jauregui (EFE)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les autoritats delsEstats Units van detenir el juliol passat71.999 immigrants indocumentats a la frontera amb Mèxic, una xifra menor als94.908 casos registrats al juny, va informar l’Oficina de Duanes i Protecció Fronterera (CBP).

Del total d’arrestats, 5.561 eren menors no acompanyats; 23.872, adults sols, i 42.566 conformaven una família (que les autoritats defineixen com a individus acompanyats d’un menor, un progenitor o un tutor legal).

Les xifres oficials

Les estadístiques de juliol revelen a més, una caiguda considerable respecte al maig, quan les detencions en el límit van despuntar fins a 132.870, el major nombre des de març del 2006. Segons la CBP, entre octubre del 2018 i juliol del 2019 van ser detinguts 760.370 immigrants indocumentats, cosa que supera les dades totals de l’últim quinquenni.

Des de començaments de l’any fiscal (d’octubre a setembre), les detencions de famílies, amb 432.838, corresponen a més del 50% dels arrestos, seguides per les d’adults sols (258.375) i menors d’edat no acompanyats (69.157).

Les autoritats nord-americanes van revelar, a més, que al juliol es van comptabilitzar 10.050 persones no admeses a la frontera dels EUA, cosa que suposa una lleugera alça davant juny, quan van ser comptats 9.459 casos, i una baixa respecte al maig, que va tancar amb 11.396 sol·licituds denegades. Al juliol, 5.326 no admesos eren adults sols, 4.344 corresponien a famílies i 291, menors no acompanyats.

Caiguda de les detencions

Els estrangers no admesos a la frontera amb Mèxic sumen en el que va de l’any fiscal 102.415, majoritàriament adults sols (55.835).

Notícies relacionades

La caiguda de les detencions d’indocumentats i dels no admesos es coneix després que el Govern del president nord-americà, Donald Trump, arribés el passat 7 de juny a un acord amb Mèxic que s’ha traduït en el desplegament de milers efectius de la nova Guàrdia Nacional a les fronteres sud i nord d’aquest país per controlar el flux migratori.

De la mateixa manera, el Governd’Andrés Manuel López Obrador  va acceptar acollir a Mèxic aquells migrants que esperen resoldre la seva sol·licitud d’asil als Estats Units.