Matança a Texas

La mare del tirador d'El Paso va trucar a la policia preocupada per l'arma que havia comprat

Va explicar, sense identificar-se, que l'inquietava que tingués una arma donada la seva immaduresa i falta d'experiència

madre-tirador / periodico

1
Es llegeix en minuts
Efe

La mare de Patrick Crusius, el presumpte responsabledel tiroteig en què van ser assassinades 22 persones dissabte a El Paso van ser assassinades 22 persones (Texas, EUA), va contactar amb la Policia setmanes abans de l’esdeveniment preocupada per l’arma que tenia el seu fill.

La dona va contactar amb la Policia d’Allen, municipi de Texas on resideix la família, intranquil·la pel fet que Crusius posseís una arma donada la seva joventut, immaduresa i falta d’experiència, segons van relatar aquest dijous a la CNN els advocats Chris Ayres i R. Jack Ayres.

Els advocats van precisar que la naturalesa de la trucada va ser merament “informativa”, ja que la dona no creia que el seu fill suposés una amenaça.

“No era un noi inestable, colèric o de comportament erràtic. No és com si sonessin les alarmes”, va dir Chris Ayres.

Agent de seguretat ciutadana

Durant la trucada, la mare de Crusius va parlar amb un agent de seguretat ciutadana, que li va explicar que el seu fill, de 21 anys, podia posseir legalment una arma.

Segons els advocats, la dona no va proporcionar ni el seu nom ni el del seu fill a l’agent, que tampoc li va demanar més detalls.

Crusius va obrir foc dissabte passat al matí en un magatzem Walmart de la ciutat fronterera d’El Paso (Texas), i va assassinar 22 persones –vuit de nacionalitat mexicana– i va ferir-ne una vintena més.

Les autoritats donen per fet que abans del tiroteig, Crusius va publicar un manifest a internet en el qual es feia ressò del discurs contra la immigració del president dels EUA, Donald Trump, i alertava d’una “invasió hispana a Texas”.

El Paso té més d’un 80% de població hispana i fa frontera amb Ciudad Juárez (Mèxic).

Notícies relacionades

Crusius va ser detingut per les autoritats i espera judici a presó sense fiança. Els fiscals ja han anunciat que demanaran pena de mort per a l’acusat.

Trump, que aquest dimecres va ser a El Paso, va assegurar que el manifest de Crusius és “ple d’odi racista” i va fer una crida a “condemnar el racisme, el fanatisme i el supremacisme blanc”.