Operatiu massiu

Detinguts 680 immigrants il·legals en una batuda als EUA

Les autoritats migratòries van informar que els arrestos es van realitzar en centres laborals de Mississipí i és una de les accions més grans d'aquest tipus en l'última dècada

misisipi / periodico

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les autoritats migratòries delsEstats Units van arrestar en processadores d’aliments de l’estat de Mississipí 680 immigrants indocumentats, en el que suposa la batuda més gran d’aquest tipus en almenys una dècada, va anunciar el fiscal del districte sud de l’estat del sud, Mike Hurst.

“Avui, en set llocs diferents de sis ciutats de Mississipí, els agents han executat ordres de registre administratives i criminals que van tenir coma resultat la detenció d’aproximadament 680 immigrants il·legals”, va declarar Hurst, del Partit Republicà, en una roda de premsa.

El fiscal va afirmar que es tracta de la batudamés gran en almenys una dècada i a més, va assegurar que és “l’acció de les forces de l’ordre més gran en un sol estat de la història dels Estats Units”.

“Som un país d’immigrants, però també som un país de lleis i continuarem fent-les complir [...] Donem la benvinguda a la gent d’altres països, però han d’obeir les nostres regles, han de venir aquí legalment. O, si no, llavors no haurien de venir”, va manifestar Hurst.

El futur dels detinguts

Els 680 immigrants que van ser detinguts passaran ara a custòdia de l’ICE, que decidirà si els tanca en un centre de detenció fins que siguin deportats als seus països d’origen o si, al contrari, els posa en llibertat mentre les corts decideixen si s’han de quedar o no al país.

L’agent, Jere T. Miles, a càrrec de l’operació, va explicar que els fills dels immigrants detingutspassaran a la custòdia d’algun familiar als EUA i, en altres casos, els pares seran posats en llibertat perquè puguin cuidar els menors mentre es resolen les seves peticions d’asil. “Cada cas serà manejat de manera individual, depenent de les circumstàncies”, va explicar Miles.

En la seva roda de premsa, les autoritats van assegurar que l’objectiu de les batudes són tant els immigrants indocumentats com les empreses que els contracten. Sota el Govern de Donald Trump, s’han incrementat les detencions d’immigrants en els seus llocs de treball: l’any fiscal 2018, l’ICE va iniciar 6.848 investigacions sobre aquest tema, cosa que suposa un increment de més del 300% respecte al període anterior, quan hi va haver 1.691 investigacions.

Empreses confirmen la batuda

Notícies relacionades

Els arrestos es van produir en el lloc de treball dels immigrants, entre els quals s’incloïa una planta de processament de pollastres de l’empresa Peco a la localitat de Bay Springs. Peco va confirmar en un comunicat que l’ICE va inspeccionar aquesta planta de pollastres i dues més de les instal·lacions que té a Mississipí: una a Canton i una altra a Sebastopol.

“Estem col·laborant plenament amb les autoritats en la seva investigació i estem veient la possible interrupció de les nostres operacions”, va assenyalar l’empresa en un comunicat recollit per la cadena de televisió local WDAM. La companyia va assegurar que compleix amb totes les lleis migratòries i utilitza el programa federal “E-Verify” per evitar contractar indocumentats.