Doble assassinat

La mare de la turista danesa decapitada al Marroc demana la pena de mort

Argumenta que només així podrà pal·liar el sofriment que ella ha patit per l'assassinat de la seva filla, de 24 anys

zentauroepp46318070 retratos de tres sospechosos difundidos por las fuerzas de s181220083354

zentauroepp46318070 retratos de tres sospechosos difundidos por las fuerzas de s181220083354

1
Es llegeix en minuts
Efe

La mare de la turista danesa assassinada i decapitada assassinada i decapitada per un grup gihadista al Marroc el desembre passat ha demanat la pena de mort per als presumptes autors, en hores prèvies a la sentència del judici davant del Tribunal d’Apel·lació de Salé, ciutat veïna de Rabat.

La mare de Louisa Vesterager Jespersen, que tenia 24 anys quan va ser assassinada en una tenda de campanya a les muntanyes de l’Atles juntament amb la seva companya, la noruega Maren Uenald, de 28 anys, va redactar una carta que avui s’ha llegit davant del tribunal de Salé (ciutat veïna de Rabat) que jutja els fets.

Va ser l’advocat contractat per la família, Khalil al Fataoui, que va llegir la missiva de la mare, en la qual reclama la pena de mort per als assassins de la seva filla i argumenta que només així podrà pal·liar el sofriment que ella ha patit.

I, tot i que reconeix que al seu propi país la pena de mort està abolida, sol·licita que s’apliqui en aquest cas, sabent que la màxima pena és en el Codi Penal marroquí, encara que existeixi una moratòria ‘de facto’ sobre la seva aplicació des de 1993.

Van gravar el doble crim

El mateix fiscal del cas ha demanat aquesta condemna per alstres principals acusats que van assassinar i van decapitar les dues turistes, a més de gravar amb el seu telèfon un vídeo del seu crim, que més tard van compartir per les xarxes socials. 

L’advocat Al-Fataoui ja es va pronunciar en favor de la pena de mort en una entrevista el maig passat al diari noruec ‘Dagbladet’: “Els quatre acusats principals no són humans, sinó criminals que es comporten pitjor que els animals: mereixen la pena de mort i estic gairebé segur que la tindran”, va afirmar.

Notícies relacionades

“Una majoria de marroquins vol que els responsables dels assassinats de les dues turistes siguin castigats amb la mort”, va afegir.

En total, compareixen davant del jutge 24 implicats en el crim: n’hi ha tres que són els presumptes autors materials de l’assassinat, un quart (per al qual el fiscal demana la cadena perpètua) va estar al corrent abans i després dels fets, mentre que la resta són presumptes còmplices en un grau o altre.