Repatriats els cadàvers de les dues turistes degollades al Marroc

Les dues joves van ser assassinades dilluns passat a prop de la localitat d'Imlil, a l'alt Atles, quan dormien a la seva tenda de campanya

sin-ttulo

sin-ttulo

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’avió que transporta les restes mortals de les dues joves escandinaves assassinades al sud del Marroc s’ha enlairat de l’aeroport de Casablanca a les 12.15 hores amb destinació a Copenhaguen.

La danesa Louisa Vesterager Jespersen i la noruega Maren Ueland van ser assassinades dillunsLouisa Vesterager JespersenMaren Ueland  passat a prop de la localitat d’Imlil, a l’alt Atles, a uns 70 quilòmetres de Marràqueix, quan dormien a la seva tenda de campanya. Les autoritats marroquines confirmen que les joves van morir en mans de terroristes gihadistes.

Degollades mentre dormien

Els agressors van entrar a la tenda mentre dormien les turistes i les van degollar amb un ganivet de grans dimensions. Uns muntanyencs francesos van trobar els cossos dins de la tenda i van alertar la policia.

La societat marroquina va quedar consternada i commocionada després de la difusió poc després del crim d’un vídeo –d’una violència extrema– que mostrava imatges gravades dels presumptes assassins en el moment en què van degollar una de les víctimes.

Quatre detinguts

Quatre primers sospitosos van ser detinguts poc temps després de l’assassinat, pertanyents segons la Fiscalia General a "un grup extremista" que fins al moment no s’esmenta oficialment.

Les autoritats marroquines segueixen la pista terrorista, que s’ha reforçat després de la publicació a les xarxes socials d’un altre vídeo en el qual apareixen els primers quatre sospitosos, amb la bandera negra del grup gihadista Estat Islàmic (EI), mentre juren lleialtat al seu líder, Abu Bakr al Bagdadi.

Vídeo autentificat

Notícies relacionades

L’autenticitat del vídeo va ser confirmada per la Fiscalia marroquina, que va afegir que va ser gravat la setmana abans de l’assassinat de les dues turistes.

El ministre portaveu del Govern, Mustafa Jalfi, va dir ahir que es "prendran les mesures necessàries perquè aquest crim no es repeteixi una altra vegada", i va remarcar que el Marroc disposa d’una estratègia multidimensional per erradicar tot comportament extremista.