S'ENFRONTA A CADENA PERPÈTUA

Un metge d'Ohio, acusat de matar 25 pacients amb dosis letals d'opioides

Les quantitats de fentanil administrades per William Husel «només podien tenir el propòsit d'escurçar la vida dels malalts», afirma el fiscal

hospital deaths doctor 11506-644a7

hospital deaths doctor 11506-644a7 / Kantele Franko (AP)

1
Es llegeix en minuts
Agencias

Un metge d’Ohio (EUA) ha sigut acusat de matar 25 pacients a qui va administrar dosis letals d’opioides, segons ha informat la fiscalia. William Husel, que treballava a l’Hospital Mount Carmel de la ciutat de Columbus, es va entregar a la policia després d’una investigació en la qual la direcció de l’hospital el va acusar d’administrar dosis “inapropiades” de fentanil a pacients que es trobaven en estat greu. Husel s’enfronta a una condemna que pot anar de 15 anys a cadena perpètua per cada mort.

El fentanil, habitualment administrat en medicina per pal·liar els dolors relacionats amb el càncer, és 100 vegades més potent que la morfina.  Segons el fiscal del comtat de Franklin, Ron O’Brien, els nivells de fentanil subministrats per Husel permeten afirmar que “l’únic propòsit racional era escurçar la vida dels pacients”. 

L’advocat del metge ha afirmat als mitjans que Husel “mai va tenir la intenció” de matar ningú. El metge s’ha declarat innocent en la vista judicial d’aquest dimecres.

Notícies relacionades

Els crims de què s’acusa al doctor Husel, que treballava a cures intensives, es van produir entre febrer del 2015 i novembre del 2018. L’Hospital Mount Carmel sospita que les víctimes es poden elevar a 35, 10 més de les que li atribueix ara la fiscalia, segons ha explicat O’Brien. Husel va ser suspès d’ocupació el novembre passat i acomiadat poc després.

Els Estats Units viuen una greu crisi de salut pública pels opioides: segons xifres del Centre de Control i Prevenció de Malalties, des del 2017 s’ha registrat un rècord de 47.600 morts per sobredosi d’opioides.