incident diplomàtic

Exteriors admet converses amb els EUA per la fragata, però nega una "queixa formal"

L'Ambaixada espanyola a Washington ha tractat el tema amb l'Administració americana

zentauroepp48143849 file photo  spanish navy frigate mendez nunez arrives to the190514122638

zentauroepp48143849 file photo spanish navy frigate mendez nunez arrives to the190514122638 / Javier Diaz

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El Ministeri d’Afers Exteriors, UE i Cooperació assegura que no hi ha hagut cap "queixa formal" per part de l’Administració nord-americana per la decisió del Govern espanyol de retirar la fragata 'Méndez Núñez' del grup de combat dels EUA al golf Pèrsic. Així ho han assenyalat a Europa Press fonts del ministeri, que, no obstant, han confirmat que, ahir, a més d’una conversa entre personal d’Exteriors i de l’Ambaixada nord-americana, se’n va produir una altra entre l’Ambaixada espanyola a Washington i l’Administració americana.

Notícies relacionades

Concretament, un responsable del ministeri espanyol va explicar dimarts a l’Ambaixada dels Estats Units a Madrid les circumstàncies en les quals el Govern havia pres la decisió de retirar la fragata 'Méndez Núñez' del grup de combat liderat pel portaavions 'USS Abraham Lincoln' a l’Oceà Índic, segons va informar a Europa Press un portaveu d’Exteriors aquest dimarts. A més, fonts del ministeri han confirmat que s’ha produït una altra conversa de l’Ambaixada espanyola a Washington amb l’Administració americana en relació amb la retirada de la fragata.

El portaavions ‘USS Abraham Lincoln’ es dirigirà ara cap a l’Iran i l’estret d’Ormuz. La fragata espanyola es reincorporarà al grup de combat quan els EUA reprengui la missió original: "Commemorar, celebrar el cinquè aniversari de la volta al món" i la formació i certificació de la dotació espanyola de la fragata. Espanya, ha dit, és "un soci seriós i fiable".