06 juny 2020

Anar al contingut

incident diplomàtic

Exteriors admet converses amb els EUA per la fragata, però nega una "queixa formal"

L'Ambaixada espanyola a Washington ha tractat el tema amb l'Administració americana

Europa Press

Exteriors admet converses amb els EUA per la fragata, però nega una "queixa formal"

Javier Diaz

El Ministeri d’Afers Exteriors, UE i Cooperació assegura que no hi ha hagut cap "queixa formal" per part de l’Administració nord-americana per la decisió del Govern espanyol de retirar la fragata 'Méndez Núñez' del grup de combat dels EUA al golf Pèrsic. Així ho han assenyalat a Europa Press fonts del ministeri, que, no obstant, han confirmat que, ahir, a més d’una conversa entre personal d’Exteriors i de l’Ambaixada nord-americana, se’n va produir una altra entre l’Ambaixada espanyola a Washington i l’Administració americana.

Concretament, un responsable del ministeri espanyol va explicar dimarts a l’Ambaixada dels Estats Units a Madrid les circumstàncies en les quals el Govern havia pres la decisió de retirar la fragata 'Méndez Núñez' del grup de combat liderat pel portaavions 'USS Abraham Lincoln' a l’Oceà Índic, segons va informar a Europa Press un portaveu d’Exteriors aquest dimarts. A més, fonts del ministeri han confirmat que s’ha produït una altra conversa de l’Ambaixada espanyola a Washington amb l’Administració americana en relació amb la retirada de la fragata.

El portaavions ‘USS Abraham Lincoln’ es dirigirà ara cap a l’Iran i l’estret d’Ormuz. La fragata espanyola es reincorporarà al grup de combat quan els EUA reprengui la missió original: "Commemorar, celebrar el cinquè aniversari de la volta al món" i la formació i certificació de la dotació espanyola de la fragata. Espanya, ha dit, és "un soci seriós i fiable".