Viatge espacial

Trump demana al Congrés 1.600 milions de dòlars per tornar a la Lluna i anar a Mart

"Estic actualitzant el meu pressupost perquè puguem tornar a l'espai", va manifestar el president dels EUA.

apolo-16-de-1972-lrv002

apolo-16-de-1972-lrv002

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Tornar a la Lluna i arribar per primera vegada a Mart és el nou objectiu de Donald Trump abans que ho facin els seus rivals (la Xina i Rússia). El president nord-americà ha demanat al Congrés que afegeixi 1.600 milions de dòlars al pressupost de l’Administració Nacional de l’Aeronàutica i de l’Espai (NASA) per trepitjar la superfície lunar.

La sol·licitud d’incrementar els pressupostos ha tingut lloc dos mesos després que el vicepresident dels Estats Units, Mike Pence, anunciés que reduiria a quatre anys el termini de la NASA per posar els astronautes a la Lluna de nou.

"Sota la meva Administració restaurarem la grandesa de la NASA i tornarem a la Lluna, anirem a Mart. Estic actualitzant el meu pressupost per incloure 1.600 milions de dòlars addicionals perquè puguem tornar a l’espai en gran", ha asseverat Trump en el seu compte de Twitter.

Notícies relacionades

Això suposaria una despesa en la NASA d’uns 22.600 milions de dòlars per a l’any fiscal 2020. Segons documents de l’agència nord-americana, l’augment del pressupost es destinarà en gran manera a la investigació i el desenvolupament d’un sistema d’aterratge lunar.

L’última vegada que els EUA van enviar una missió tripulada fora de l’òrbita terrestre va ser el 1972, en l’Apollo 17, i en la qual dos dels seus astronautes, Eugene Cernan i Harrison "Jack" Schmitt, van dur a terme tres caminades sobre la superfície lunar.