Desastre a París

La (pèssima) idea de Trump per apagar el foc a Notre-Dame

El president, minuts després de començar el foc, suggereix l'ús d'avions cisterna, cosa que els experts desaconsellen

47775547 60

47775547 60

1
Es llegeix en minuts
Agencias

Només havien passat uns minuts des que les imatges de la catedral de Notre-Dame en flames catedral de Notre-Dame  comencessin a recórrer les xarxes socials, telèfons mòbils i premsa, quan el president dels EUA, Donald Trump, es va afanyar a donar consells als bombers a través del seu compte de Twitter: el president va suggerir ahir fer servir avions cisterna per apagar l’incendi d’un dels monuments més emblemàtics de la capital francesa. 

"Tan terrible veure l’immens incendi a la catedral de Notre-Dame a París. Potser es podrien fer servir avions cisterna per apagar-lo, ¡s’ha d’actuar ràpid!", va escriure el mandatari nord-americà en un missatge en el seu compte personal de Twitter. La realitat, segons els experts, és que el pes de l’aigua podria haver destruït, encara més, l’edifici. No cal dir que les xarxes s’han omplert de respostes i de crítiques.

En resposta, Protecció Civil francesa ha advertit que "centenars de bombers estan fent tot el possible per controlar el terrible incendi de #NotreDame. S’estan utilitzant tots els mitjans, excepte els avions que bombardegen l’aigua que, si s’utilitzen, podrien provocar el col·lapse de tota l’estructura de la catedral".

Notícies relacionades

L’eurodiputat txec Petr Jezek va anar més enllà i va ironitzar sobre el missatge de Trump. "La primera frase dona esperances sobre una reacció normal. Només la primera frase", va dir Jezek en el seu compte a Twitter.