A PARÍS

Què sabem i què no sabem de l'incendi de Notre-Dame

Un gran desplegament de bombers intenta controlar les flames, que surten sobretot de l'agulla central del temple

notre-dame

notre-dame

1
Es llegeix en minuts

La catedral de Notre-Dame de París, un dels monuments més emblemàtics de la capital francesa, ha patit un espectacular incendi aquest dilluns a la tarda. Els expliquem què se sap de moment del succés.

[Segueixi aquí l’última hora de l’incendi de Notre-Dame]

Gran desplegament

Un gran desplegament de bombers mira de controlar les flames, que surten sobretot de l’agulla central del temple, que ha caigut a causa del virulent foc. La policia ha acordonat la zona i està desallotjant els nombrosos turistes que eren dins de la catedral. 

Obres a l’interior

Segons les primeres informacions aportades, l’incendi podria estar lligat a les obres que s’estan efectuant a la teulada. L’agulla del temple, que tenia una bastida per les obres, es troba envoltada en flames, que s’han estès per part de la teulada.

Les flames abans de devorar l’agulla de la torre principal. / sABRINE ZERKTOUNI

Centenars de turistes desallotjats

Notícies relacionades

Kaissia Rouan, que era al parc adjacent al temple, ha assegurat a Efe que "quan han arribat els bombers ja hi havia moltes flames que sortien de la teulada" de la catedral. "Hem vist molt fum, pensàvem que era per les obres que estan fent. Cada vegada n’hi havia més, hem anat a la part davantera i ens han desallotjat per evitar que ens afectés el fum. Hem vist les flames sortir de la catedral. És molt trist", ha assegurat la turista visiblement afectada.

Catedral gòtica, emblema francès

La catedral de Nostra Senyora (en francès, Cathédrale Notre-Dame) és una catedral de culte catòlic, seu de l’arxidiòcesi de París, la capital de França. Es tracta d’un dels edificis més singulars i antics dels que es van construir en estil gòtic. Es va començar la seva edificació l’any 1163 i es va acabar l’any 1345. Dedicada a Maria, mare de Jesucrist, se situa a la petita illa de la Cité, envoltada per les aigües del riu Sena. És un dels monuments més populars de la capital francesa.