CATÀSTROFE AÈRIA

Trobada la caixa negra de l'avió sinistrat a Etiòpia amb un balanç de 157 morts

La Xina i Ethiopian Airlines suspenen l'ús del Boeing 737 Max-8 per l'accident a Etiòpia

china ethiopia plane crash boeing 98506-2f7b7

china ethiopia plane crash boeing 98506-2f7b7 / Wong Maye-E (AP)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Efe

Els investigadors que treballen sobre el terreny on es va precipitarl’avió de la companyia Ethiopian Airlines han trobat la caixa negra, on, segons mitjans locals, està registrada la veu del copilot.

Mentre les indagacions continuen,l’Administració d’Aviació Civil de la Xina (CAAC) ha ordenat a les aerolínies xineses que suspenguin l’ús del Boeing 737 Max-8 després de l’accident aeri d’Ethiopian Airlines que operava un aparell d’aquest model i en el qual han mort 157 persones, entre elles dos espanyols, poc després d’enlairar-se d’Addis Abeba. L’aerolínia implicada en el sinistre, Etiophian Airlines, ha pres la mateixa mesura deprecauciói ha decidit deixar a terra tots els avions d’aquest model.

Mitjançant un comunicat, la institució xinesa ha informat que l’esmentada mesura estarà en vigor"fins que es rebi més informació" i ha al·legat motius de seguretat després que s’hagin produït dos accidents "amb certes similituds" en la fase d’enlairament d’aparells Boeing 737 Max-8 "acabats d’entregar" en els últims mesos. 

A l’octubre del 2018 un altre avió del mateix model que operava la companyia Lion Air 2018es va estavellar a Indonèsia 12 minuts després d’enlairar-se per fallades en el sistema automàtic, segons una de les caixes negres. En l’accident van perdre la vida189 persones.

"L’Autoritat d’Aviació Civil es posarà en contacte amb l’Administració Federal d’Aviació dels EUA i lacompanyia Boeing per notificar la represa de les operacions comercials amb aquest aparell després que es comprovin les mesures pertinents per garantir la seguretat", assenyala la CAAC.

A terra fins a nou avís

Per la seva part,Ethiopian Airlinesha informat en un comunicat que, després del "tràgic accident", ha optat per"deixar a terra tota la flota" de Boeing 737 Max-8 amb efecte immediat a partir de diumenge dia 10 de març, "fins a nou avís".

Notícies relacionades

"Tot i que no sabem encara la causa de l’accident, vam haver d’optar per deixar a terra aquesta flota en particular com a mesura de seguretat extra", diu Ethiopian Airlines, l’aerolínia més gran de l’Àfricai una de les més ben valorades del continent.

L’accident de l’aparell d’Etiophian Airlines es va produir pocs minuts després d’enlairar-se del’aeroport internacional d’Addis Abeba amb destí aNairobi. Als sis minuts de vol, el pilot va informar de "dificultats", va sol·licitar tornar a l’aeroport etíop i va aconseguir permís per a això, però l’avió es va estavellar a uns42 quilòmetresal sud-est d’Addis Abebai va causar la mort a tots els seus ocupants.