ACCIDENT AERI

Dos espanyols entre les 157 víctimes a l'estavellar-se un avió a Etiòpia

L'aparell, un Boeing 737, va tenir l'accident en la ruta entre Addis Abeba i Nairobi amb 149 passatgers i vuit tripulants

Els equips de salvament no hi han pogut trobar supervivents i entre les víctimes hi ha dos espanyols

fcasals47295023 red cross team work amid debris at the crash site of ethiopi190310143306

fcasals47295023 red cross team work amid debris at the crash site of ethiopi190310143306 / MICHAEL TEWELDE

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El vol ET302, operat per un Boeing 737 de la companyia aèria Ethiopian Airlines, es va estavellar a primera hora del matí de diumenge mentre cobria el trajecte entre la capital d’Etiòpia, Addis Abeba, i la de Kenya, Nairobi, amb 149 passatgers i vuit membres de la tripulació a bord. Les autoritats van confirmarla mort de tots els ocupantsde l’aparell. 

Entre les víctimes hi hados espanyols, segons va anunciar l’aerolínia etíop en una roda de premsa i va confirmar després el Ministeri d’Afers Estrangers. Encara es desconeixen les identitats dels morts.

Més de 30 nacions diferents ploraven ahir la pèrdua dels seus compatriotes, la majoria d’ells kenians amb un total de 32 víctimes. A més, també hi ha divuit mortscanadencs, nou etíops, vuit italians, vuit xinesos, vuit nord-americans, set britànics, set francesos i sis egipcis.

Així mateix van perdre la vida cinc ciutadans d’Holanda, quatre de l’Índia, quatre d’Eslovàquia, tres d’Àustria, tres de Suècia, tres de Rússia, dos del Marroc, dos de Polònia, un de Bèlgica, un de Noruega i quatre viatgers amb passaport de les Nacions Unides.

“Ens sentim profundament tristos i expressem les nostres més profundes condolences" a les famílies de les víctimes, va recalcar el conseller delegat de la línia aèria, Tewolde Gebre Mariam, al precisar que les autoritats etíops estan en contacte amb les ambaixades dels difunts.

SIS MINUTS EN L’AIRE

Tewolde va assenyalar que encara és molt aviat per determinar "les causes de l’accident" de l’aparell, un Boeing 737 Max-8 nou adquirit al novembre. L’avió va sortir de l’aeroport internacional d’Addis Abeba a les 08.38 hora local (05.38 GMT) i va desaparèixer del radar a les 08.44 hora local (05.44 GMT), tot just sis minuts després de l’enlairament.

L’alt executiu va precisar que el pilot va avisar a la torre de control que tenia "dificultats" i va demanar tornar a l’aeroport de la capital etíop, per a la qual cosa va rebre permís. Les condicions climatològiques eren bones. Els equips van delimitar la zona del sinistre, als voltants de Bishoftu, per veure si hi haviacap possibilitat de trobar supervivents, la recerca dels quals es va fer sense èxit. 

El primer ministre,Abiy Ahmed Ali, va transmetre en el seu compte oficial de Twitter “les seves més profundes condolences a les famílies d’aquells que han perdut els seus éssers estimats”. Posteriorment es va dirigir al lloc dels fets per recolzar les persones que s’hi havien desplaçat i va prometre dur a terme una “investigació profunda i oportuna” del que havia passat.

Familiars dels passatgers de l’avió /    EFE /EPA / Daniel Irungu

L’AEROLÍNIA AFRICANA MÉS GRAN

L’octubre del 2018, un altre avió Boeing 737 Max-8 de la companyia Lion Air es va enfonsar al mar de Java dotze minuts després d’enlairar-se de Jakarta, la capital d’Indonèsia, i es va emportar la vida de 189 persones.

Notícies relacionades

Ethiopian Airlines ésl’aerolínia més gran de l’Àfrica, amb nombrosos vols a destinacions internacionals i dins del mateix continent, i amb unamolt bona reputació de seguretat aèria. L’últim accident registrat d’aquesta companyia va tenir lloc el 25 de gener del 2010, quan un Boeing 737-800 va caure al mar Mediterrani, poc després d’haver iniciat el seu viatge des de Beirut a Addis Abeba, i va provocar la mort de 90 persones.

Familiars dels passatgers de l’avió AP Photo Mulugeta Ayene  

Temes:

Etiòpia Nairobi