CRISI AL CARIB

Fonsi, Alejandro Sanz i Bosé cantaran contra Maduro

Un concert d'estrelles internacionals busca recolzar l'entrada de l'ajuda humanitària

El president, enutjat amb els artistes, va organitzar el seu propi festival 'Fora les mans de Veneçuela'

zentauroepp47054865 the stage for the upcoming concert  venezuela aid live  at t190221205643

zentauroepp47054865 the stage for the upcoming concert venezuela aid live at t190221205643 / EDGARD GARRIDO

1
Es llegeix en minuts
Abel Gilbert

El conflicte veneçolà també és musical. Divendres se celebra a Cúcuta, la ciutat que connecta a través del pont Simón Bolívar amb l’estat veneçolà de Táchira, el concert Veneçuela Aid Live. El magnat anglès Richard Branson, fundador del segell Virgin als anys setanta, espera recaptar milions de dòlars en favor dels que necessiten aliments i medicines. Sobre l’escenari hi haurà diverses figures de la cançó hispanoamericana, entre ells Luis Fonsi, Alejandro Sanz i Miguel Bosé. En principi estava programada la presència de l’anglès Peter GabrielRoger Waters, el baixista de la mítica banda Pink Floyd li va demanar a l’ex-Genesis que no es presti al que considera un muntatge dels Estats Units. “No sap de què parla”,va dir Branson. Venezuela Aid és, no obstant, la punta de llança d’un objectiu més gran. El concert ha de servir per dissuadir els militars que bloquegen la frontera. “Intentarem convèncer les Forces Militars amb ajuda, amor, a la manera hippy”,va dir l’empresari.

Notícies relacionades

Fonsi serà un dels plats principals. Segurament cantarà “Despacito” sobre l’escenari i, a baix, l’oposició antichavista, el president colombià Iván Duque i el seu col·lega xilè, el multimilionari Sebastián Piñera, marcaran el pas d’aquesta cançó d’abast global. Per a Maduro, ells marquen el ritme que els imposa Washington. “Els artistes que cantaran a Cúcuta, Colòmbia, han de saber que estan cometent un delicte, perquè estan avalant una intervenció internacional”, els va advertir des de Caracas. “¿Per què no fan un espectacle perquè no continuïn assassinant líders socials a Colòmbia, que van ser 200 el 2018? Per què no fan un cant per recollir diners i construir vivendes a les 10 milions de famílies a Colòmbia que no tenen casa pròpia?”, es va preguntar, molest.

 El mateix 22 de febrer, però a l’altre costat del pont binacional Tienditas, el Govern de Maduro organitzarà el seu concert“Mans fora de Veneçuela” i entregarà caixes de menjar als colombians empobrits de Cúcuta.