Eleccions a Tailàndia

La princesa tailandesa demana disculpes després de ser expulsada de la contesa electoral

La seva candidatura va ser rebutjada i invalidada pel monarca

ubolratana

ubolratana

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La germana del rei de Tailàndia va demanar disculpes pels problemes causats després que la seva candidatura a les pròximes eleccions, les primeres des del cop d’Estat del 2014, fos rebutjada pel monarca  i invalidada.

La princesa Ubolratana, que va perdre el seu títol el 1972 al casar-se amb un estranger, va ser desqualificada dilluns per la comissió electoral com a cap de cartell del Thai Raksa Chart, un partit contrari a la junta militar, que la va anunciar com a candidata divendres.

La comissió va argumentar que els membres de la família reial han d'estar per sobre de la política i que la monarquia ha de ser neutral i no pot tenir cap càrrec polític.

Notícies relacionades

"Lamento que la meva sincera intenció d’ajudar a treballar per al país i per al nostre poble hagi causat problemes que no haurien d’haver passat en aquesta època", va dir la princesa en el seu compte d’Instagram. Ubolratana va demanar disculpes hores després de reaparèixer en públic en un acte benèfic per a una campanya antidroga amb què col·labora la Casa Reial.

La princesa era la candidata a primer ministre del Thai Raksa Chart, formació que s’enfronta a una possible dissolució pel seu ús de la Corona amb finalitats electorals. El partit està vinculat al’ex primer ministre Thaksin Shinawatra, enemistat amb sectors monàrquics que controlen l’Exèrcit i la burocràcia del país, i que viu exiliat després de ser condemnat en rebel·lia per corrupció.

Temes:

Tailàndia