CRISI A VENEÇUELA

La presència d'un avió rus no habitual desencadena elucubracions a Caracas

Els mitjans locals elucubren sobre la missió de l'aparell, que ha volat per primera vegada de Moscou a la capital llatinoamericana

avion-ruso / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La inusual arribada d’un avió de passatgers rus Caracas ha fet saltar totes les alarmes i ha provocat interpretacions d’allò més variades a les xarxes socials sobre la seva missió al país llatinoamericà. A ningú se li escapa que el Kremlin s’ha compromès a donar suport al seu aliat, el president veneçolà Nicolas Maduro, en un moment en què, amb el recolzament dels EUA,l’opositor Juan Guaidó s’ha autoproclamat presidentl’opositor Juan Guaidós’ha autoproclamat.

Les hipòtesis de la rumorologia cibernètica i els mitjans de comunicació locals donen per a molt: arribada de mercenaris russosmercenaris russos, trasllat al’exili  del president Nicolás Maduro o la intenció de treure or del país.

Notícies relacionades

El Boeing 777, amb espai per a uns 400 passatgers i pertanyent a l’aerolínia Nordwind Airlines de Rússia, estava estacionat en un racó privat del’aeroport  després devolar directament des de Moscou, segons les dades de seguiment del vol a què ha tingut accés Reuters.  És la primera vegada que l’aparell realitzava la ruta entre Moscou i Caracas. Ni Nordwind ni el Govern veneçolà han respost a la pregunta de per què l’avió ha volat a Caracas.

Cap de les teories té base sòlida, però el fet que els mitjans de comunicació del país se n’hagin fet ressò demostral’atmosfera d’incertesa en què viu el país, en un moment en el qual Nicolás Maduro es troba sota una pressió internacional sense precedents perquè renunciï.