Maduro, obert a avançar comicis legislatius, però, no, presidencials

Està "a punt per negociar" i demana la participació de mediadors internacionals

20190130 423376 maduroeleccionese 1 1 / periodico

1
Es llegeix en minuts
Reuters

El president de Veneçuela, Nicolás Maduro, ha considerat aquest dimecres que "seria molt bo" avançar les eleccions legislatives que s’han de celebrar el 2020 com a forma per sortir de la crisi que viu el país, però ha reiterat el seu rebuig de convocar comicis presidencials.

"Seria molt bo que hi hagués eleccions avançades per al Parlament veneçolà, seria una bona forma de debat polític i una solució amb el vot popular", ha assenyalat Maduro en una entrevista a l’agència russa RIA Novosti.

"Jo estaria d’acord que s’avancessin, a través d’un decret de l’Assemblea Nacional Constituent, les eleccions de l’Assemblea Nacional, i que això serveixi com a vàlvula d’escapament de la tensió que el cop d’Estat imperialista ha portat a Veneçuela", ha afirmat el mandatari en l’entrevista. 

Mediació internacional

Maduro ha manifestat en la mateixa entrevista que està a punt per conversar amb l’oposició, amb la participació de mediadors internacionals.

Notícies relacionades

"Estic a punt per asseure’m a la taula de negociació amb l’oposició perquè puguem parlar en benefici de Veneçuela, pel bé de la pau i el seu futur", ha dit Maduro.

Quan se li ha preguntat sobre la possibilitat que tercers països intervinguin en l’enfrontament, Maduro ha contestat: "Hi ha diversos governs, organitzacions a tot el món, que estan demostrant la seva sincera preocupació pel que està succeint a Veneçuela, han demanat un diàleg".