HOMOFÒBIA AL BRASIL

Un diputat homosexual brasiler abandona el país per amenaces de mort

Jean Wyllys, de l'esquerrà Partit Socialisme i Llibertat, alerta de l'augment de la violència contra els gais després de l'arribada de Bolsonaro

zentauroepp46693015 jean wyllys190125123354

zentauroepp46693015 jean wyllys190125123354 / UESLEI MARCELINO

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El diputat homosexual brasiler Jean Wyllys, de l’esquerrà Partit Socialisme i Llibertat (PSOL), ha anunciat que renuncia al seu càrrec i abandona el país per temor davant les contínues amenaces de mort rebudes en els últims anys.

El legislador, abanderat de la comunitat homosexual al Brasil, ha explicat en una entrevista el diari 'Folha de São Paulo' que es va plantejar deixar la vida pública després de l’assassinat de la regidora i companya de partit Marielle Franco, ocorregut el març del 2018.

El diputat, que va ser reelegit per tercera vegada en les eleccions legislatives de l’octubre passat, va assegurar que ha rebut insults i ha sigut víctima de les "notícies falses" que en els últims mesos s’han expandit pel Brasil, la qual cosa l’ha obligat a viure amb protecció policial.

El legislador, de 44 anys, va aclarir que la decisió d’abandonar el Brasil i deixar el seu escó al Congrés no està relacionada directament amb l’arribada a la presidència de l’ultradretà Jair Bolsonaro, però sí amb l’augment de la violència després de la seva elecció.

Arrencar el cor

"No va ser la seva elecció en si. Va ser el nivell de violència que va augmentar després de la seva elecció. Perquè us en feu una idea, van arrencar el cor d’un transvestit fa pocs dies. Aquest individu [l’assassí] va posar la imatge d’una santa en aquell espai", va recalcar.

Wyllys va denunciar el creixement de la violència contra els LGBTs al Brasil i va remarcar que, pel futur de la causa, necessita continuar viu: "Pepe Mujica [expresident de l’Uruguai], quan va saber que estava sent amenaçat de mort, em va dir: 'Nano, cuida’t. Els màrtirs no són herois’. I és això. Jo no em vull sacrificar".

Va assegurar que té "por" davant de les revelacions realitzades pel diari ‘O Globus’ que indiquen que Flávio Bolsonaro, el fill gran del president brasiler, va contractar per al seu gabinet la dona d’un cap de la milícia que les autoritats relacionen amb l’assassinat de Marielle Franco.

"M’espanta saber que el fill del president va contractar per al seu gabinet la dona i la mare del sicari. El president que sempre m’ha difamat, que sempre m’ha insultat de manera oberta, que sempre ha utilitzat l’homofòbia contra mi. Aquest ambient no és segur per a mi", va afegir.

Notícies relacionades

El parlamentari, que no ha revelat on és, va afirmar que es dedicarà a la vida acadèmica fora del Brasil.

En el seu compte de Twitter, el diputat va afegir que "preservar la vida amenaçada és també una estratègia de lluita per dies millors".