Tragèdia a Hidalgo

Almenys 66 morts i 60 desenes de ferits a l'explotar una presa de gasolina a Mèxic

Les víctimes s'emportaven amb bidons el combustible estancat després d'una fuga en un conducte de l'empresa Petrolis Mexicans

AME9821  TLAHUILILPAN  MEXICO   18 01 2019 - Expertos forenses registran la zona cerca de una toma clandestina de gasolina de Petroleos Mexicanos  Pemex  que exploto este sabado  en Tlahuililpan  Hidalgo  Mexico   La explosion de una toma clandestina en Mexico suma ya 67 muertos y 75 heridos siendo una de las peores tragedias en decadas y reflejando el problema del robo de hidrocarburos  que el presidente Andres Manuel Lopez Obrador ha prometido seguir combatiendo  EFE  MLA

AME9821 TLAHUILILPAN MEXICO 18 01 2019 - Expertos forenses registran la zona cerca de una toma clandestina de gasolina de Petroleos Mexicanos Pemex que exploto este sabado en Tlahuililpan Hidalgo Mexico La explosion de una toma clandestina en Mexico suma ya 67 muertos y 75 heridos siendo una de las peores tragedias en decadas y reflejando el problema del robo de hidrocarburos que el presidente Andres Manuel Lopez Obrador ha prometido seguir combatiendo EFE MLA / MLA (EFE)

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Almenys 66 persones han mort i més de 70 han resultat ferides en una explosió quan agafaven gasolina de forma clandestina durant una fuita de Petrolis Mexicans (Pemex), a l’estat de Hidalgo. L’accident va passar divendres al municipi de Tlahuelilpan quan desenes de persones s’emportaven en cubetes i bidons el combustible que es va estancar a les terres de cultiu.

“Hi ha moltes persones cremades, estaven provant de recollir combustible on era la fuga”, va explicar el governador estatal Omar Fayad.

L’alcaldedel municipi,Juan Pedro Cruz, va explicar que, quan es va produir la fuga al conducte, van arribar efectius de l’Exèrcit amb la intenció de controlar la zona, però ja no van poder dissuadir 200 persones que van trencar el cèrcol i van agafar el combustible. Va ser llavors quan es va produir la tragèdia.

“Lamento molt la greu situació que es pateix a Tlahuelilpan per l’explosió d’un conducte. Soc a Aguascalientes i, des que el director de Pemex i el secretari de Defensa em van informar, vaig donar instruccions perquè es controli el foc i s’atengui a les víctimes", va escriure el president de Mèxic, Andrés Manuel López Obrador en un missatge de Twitter.

A l’esclatar, el combustible va crear una espècie de barrera de foc on hi havia la pràctica majoria de persones que van morir. 

A través d’un comunicat, l’empresaPemex va informar que personal especialitzat, en coordinació amb autoritats de tots els nivells, atenien l’incendi al conducte Tuxpan-Tula, al quilòmetre 226 al municipi de Tlahuelilpan, Hidalgo, on es va traslladar el titular de la Secretaria de Seguretat i Protecció Ciutadana (SSPC), Alfonso Durazo.

Sabotatge persistent

L’accidentva passar en un moment en què diversos estats mexicans continuen amb problemes de desproveïment de combustibles dues setmanes després de l’inici de la crisi a causa delpersistent sabotatgede conductes de Petrolis Mexicans (Pemex), que impedeix un restabliment total del subministrament i que va portar l’Executiu a reforçar la seguretat a la zona.

Notícies relacionades

Des de fa 15 dies, una desena d’estats pateixen escassetat de combustible per un canvi en el model de subministrament de Pemex, ja que en lloc de conductes s’utilitzen ‘pipas’ (camions cisterna) per acabar amb elmultimilionari robatori d’hidrocarbursque el 2018 va ocasionar pèrdues d’uns 65.000 milions de pesos (3.003 milions d’euros).

Pemex va fer una crida a la ciutadania “a seguir instruccions de les autoritats.