Disputes amb el Congrés

Donald Trump Jr. diu que el mur fronterer funcionarà igual que el dels zoològics

El fill gran del mandatari nord-americà es va convertir en el blanc de les crítiques a l'intentar ajudar el seu pare amb el tema de la crisi migratòria

afp 1c38py

afp 1c38py / JIM WATSON (AFP)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Donald Trump Jr., el fill gran del president dels EUA, va sortir en defensa del seu pare en la controvèrsia entorn del mur a la frontera, el finançament del qual manté l’Administració parcialment tancada, i va assenyalar que les barreres funcionen als zoològics.

“¿Saps per què disfrutes d’un dia al zoològic? Perquè els murs funcionen", va assenyalar Trump fill en una publicació en el seu compte d’Instagram, que posteriorment va ser retirada, segons mitjans locals.

El missatge, no obstant, va ser reproduït per diferents usuaris a les xarxes socials, que van considerar que el fill del governant comparava els immigrants amb animals perillosos i van considerar "racista" la publicació.

Li plouen les crítiques

L’actor, escriptor i director Larry Charles va criticar l’"arrogància" de Trump fill, i Emily Jane Fox, de ‘Vanity Fair’, va acompanyar una imatge del missatge de Trump Jr. amb la frase: “Els immigrants, com animals engabiats".

Un portaveu de Trump Jr. va declarar a la publicació ‘The Hill’ que la intenció del missatge era "estrictament il·lustrar sobre el perill i la violència que sorgeix amb les fronteres no segures". En aquest context, va considerar que insinuar el contrari és un intent de "crear una falsa controvèrsia".

El tancament del Govern

El Govern del president Donald Trump afronta des del 22 de desembre passat un tancament administratiu parcial, el més llarg al país des del 1976, enmig de la disputa entre republicans i demòcrates pel finançament del mur a la frontera amb Mèxic.

Notícies relacionades

Mentre Trump exigeix la inclusió d’una partida de 5.700 milions de dòlars per al mur en el projecte de pressupost que es discuteix al Congrés; els demòcrates, que tenen la majoria a la Cambra baixa, es neguen a destinar-hi aquests fons.

Trump ha advertit que els Estats Units pateixen una "crisi" a la frontera amb Mèxic, país amb el qual té unes 1.933 milles de frontera comuna, el 34% de les quals ja compten amb algun tipus de mur o tanca per evitar que els immigrants creuin il·legalment el límit.