VOLCÀ EN ERUPCIÓ

Un terratrèmol amb epicentre a l'Etna deixa una desena de ferits

El sisme, de magnitud 4,8, ha causat "danys greus" en "molts edificis" de Catània

zentauroepp46360358 ambulances and rescuers vehicles are parked near of the heav181226120443

zentauroepp46360358 ambulances and rescuers vehicles are parked near of the heav181226120443 / Orietta Scardino

1
Es llegeix en minuts

Un terratrèmol de magnitud 4,8 en l’escala oberta de Richter, amb epicentre a la falda del volcà Etna, a l’illa italiana de Sicília, ha provocat una desena de ferits i danys a diversos immobles de la localitat de Catània, segons han informat mitjans italians.

L’epicentre del sisme s’ha localitzat entre les localitats de Viagrande i Trecastagni, al nord de Catània, a la falda del volcà Etna, amb l’hipocentre situat a un quilòmetre de profunditat. El terratrèmol s’ha registrat a les 03.19 hores d’aquest dimecres i ha provocat danys greus en alguns immobles i edificis de Catània i de municipis de la regió. Molts dels residents de la zona han passat la nit als carrers, refugiats als seus vehicles.

Segons l’Institut Nacional de Geofísica i Vulcanologia (INGV), el fet que l’hipocentre s’hagi localitzat a només un quilòmetre de profunditat accentua la potència del sotrac que s’ha registrat en una regió que fa més de 48 hores que pateix les erupcions del volcà Etna.

El diari 'Il Corriere della Sera' ha informat que hi ha "molts edificis" que han patit "danys greus" i ha indicat que desenes de famílies han passat la nit al carrer davant del temor de rèpliques. Segons aquest rotatiu, la tremolor ha deixat quatre ferits lleus. L’agència de notícies Adnkronos ha assenyalat que el balanç s’eleva a una desena de ferits, tots ells lleus.

Notícies relacionades

En un comunicat, el sotssecretari de la Presidència del Govern italià, Vito Crimi, ha confirmat el terratrèmol i ha dit que "probablement" està relacionat amb "l’activitat volcànica" que ha registrat l’Etna en les últimes hores.

"La maquinària de la Protecció Civil i dels serveis d’emergències és ja operativa", ha indicat Crimi. "Per les primeres notícies sabem que afortunadament no hi ha hagut morts tot i que sí una desena de ferits i algunes cases esfondrades", ha explicat. "L’Etna sempre és un volcà perillós i el nostre país és molt fràgil", ha conclòs.