El volcà més actiu d'Europa

Continua l'erupció de l'Etna amb l'emissió de gasos i tremolors

L'aeroport de Catània només pot fer quatre aterratges a l'hora

fatuohpxk9pob9eeheuxn51100 / periodico

1
Es llegeix en minuts
Efe

El volcà Etna, a l’illa de Sicília (Itàlia), continua la seva activitat volcà Etna,amb emissió de gasos i lava des d’un dels seus cràters, i s’han registrat algunes tremolors durant la nit.

El dens núvol de fum que surt d’un dels cràters  del volcà està provocant problemes en el trànsit aeri del’aeroport de Catània.

Ahir l’aeroport va estar tancat durant diverses hores, i avui ha obert només amb la limitació de quatre aterratges a l’hora.

Per una altra banda, s’han registrat prop de 150 tremolors de poca intensitat des que aquest dilluns va començar l’erupció volcànica; la més important va ser de magnitud 4,3 a l’escala Richter ahir a la tarda, segons l’Institut Nacional de Vulcanologia de Catània.

Notícies relacionades

Des de la mitjanit passada, s’han produït cinc tremolors més que s’han pogut sentir des de les poblacions veïnes, especialment des de la localitat de Zafferana Etnea.

En el passat, el volcà, de 3.000 metres i el més actiu d’Europa, sotmès a constant vigilància, ha sigut responsable de diversos episodis de destrucció, com quan el 1699 una erupció va arrasar gairebé totalment la ciutat de Catània. 

Temes:

Volcans