EL FUTUR DE LA UE

La secretària de Treball britànica defensa un nou referèndum sobre el 'brexit'

La política conservadora va votar a favor de mantenir el Regne Unit a la Unió Europea

És el primer membre del Govern de May que defensa tornar a votar

zentauroepp46302046 rudd181220125413

zentauroepp46302046 rudd181220125413 / TOLGA AKMEN

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La secretària de Treball britànica, Amber Rudd, ha declarat que "un nou referèndum sobre el 'brexit'" podria ser la solució per desbloquejar la situació, contradient la primera ministra i companya de partit, Theresa May. No vol un referèndum, però "si el Parlament no aconsegueix arribar a un consens, això seria un argument plausible per a un [referèndum]", ha assegurat Rudd, que va votar a favor de mantenir el Regne Unit a la Unió Europea (UE).

La incapacitat de May per aconseguir una majoria favorable a l’acord de sortida pactat amb Brussel·les va provocar que la votació prevista per al’11 de desembre s’hagués de posposar. La votació s’haurà de fer al gener, una mica menys de dos mesos abans de la sortida prevista del Regne Unit de la UE, el 29 de març. No hi ha res que sembli presagiar ara per ara que els diputats arribaran a començaments d’any a un acord a què no han arribat en les últimes setmanes.

Descontentament conservador

Notícies relacionades

Les declaracions de Rudd han irritat els defensors del 'brexit'. Jack Blanchard, editorialista de ‘Politico’, ha contestat a Rudd afirmant que "s’ha d’entendre que els debats sobre un possible segon referèndum són útils per a May en aquest moment, ja que pot ser l’única cosa que els conservadors pro ‘brexit' pot ser que temin i que els pot ajudar a mantenir l’acord actual", ha comentat Blanchard aquest dijous.

El diputat laborista anti-‘brexit' Owen Smith ha felicitat la secretària per la seva proposta. "Ella pot ser que sigui el primer membre del Gabinet conservador que digui que prefereix una nova votació abans que una sortida catastròfica sense acord, però no serà l’única", ha opinat Smith.