EL FUTUR DE LA UE

Els empresaris britànics adverteixen que no hi ha temps per a un 'brexit' sense acord

Les companyies acusen els polítics de "centrar-se en les seves disputes en comptes de fer els passos necessaris perquè els negocis tirin endavant"

zentauroepp46303808 a pro brexit demonstrator waves a placard with others outsid181219113252

zentauroepp46303808 a pro brexit demonstrator waves a placard with others outsid181219113252 / Alastair Grant

1
Es llegeix en minuts
Begoña Arce
Begoña Arce

Periodista

ver +

"Horroritzats". Així estan veient els empresaris britànics, grans i petits, la disputa dels polítics britànics sobre el futur del ‘brexit’.El dia després que el Govern advertís que els preparatius per a una sortida de la Unió Europea sense acord han de ser una prioritat per a les empreses britàniques, aquestes responen advertint que és massa tard per a centenars de milers de negocis el posar a punt plans d’emergència. En un comunicat conjunt, cinc de les més importants agrupacions empresarials del Regne Unit critiquen els polítics per dedicar-se a les seves lluites internes en lloc de preparar el ‘brexit’.

"Les empreses han contemplat amb horror com els polítics se centren en les seves disputes entre faccions, en lloc de fer-ho en els passos necessaris que els negocis necessiten donar per tirar endavant", afirmen els empresaris en un comunicat. El text, subscrit per les Cambres de Comerç Britàniques, la Confederació de la Indústria Britànica, l’Institut de Directors, l’organització de manufactures EEF i la Federació de petites empreses, denuncien que, "la falta de progrés a Westminster significa que augmenta el risc d’un ‘brexit’ sense acord".

El grup, que representa centenars de milers de firmes britàniques, assenyala que "simplement no hi ha prou temps per prevenir, en només 100 dies, severs trastorns i desorganització". "No és la situació en què hauríem de ser", afegeix. També adverteix que hi ha "centenars de milers" de negocis que encara no han començat a fer preparatius, "i no podran estar llestos en un termini de temps tan curt".

Captar la realitat

Notícies relacionades

Les organitzacions s’adrecen directament als diputats i els demanen que durant la pausa nadalenca facin un volt pelsnegocis locals dels seus respectius districtes electors perquè s’adonin de la realitat. "La responsabilitat de trobar una via de sortida resideix ara per complet en els 650 diputats del Parlament", indica el missatge.

"Ningú vol prolongar la incertesa, però tothom ha de recordar que les empreses i les comunitats necessiten temps per adaptar-se a futurs canvis. Com a líders dels grups empresarials, demanem als diputats de tots els partits que tornin als seus districtes electorals durant el Nadal i parlin amb els empresaris locals. Esperem que els escoltin i recordin, quan tornin al Parlament, que el futur de la nostra economia està a les seves mans", conclou el comunicat.