FAMÍLIA ARMÈNIA

Una església d'Holanda fa sis setmanes seguides de missa per evitar una deportació

La llei prohibeix a la policia entrar en un lloc de culte mentre se celebra una cerimònia

141218 holandamisa 16-9 ep / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Una església d’Holanda fa sis setmanes que celebra serveis d’oració durant les 24 hores del dia per evitar que una família armènia sigui deportada. 

Segons la llei holandesa, la policia té prohibit entrar en un lloc de culte mentre se celebra una cerimònia. Per això, centenars de simpatitzants d’Holanda i de l’estranger han realitzat serveis sense parar a l’església de Bethel a la Haia per bloquejar la deportació de la família Tamrazyan.

Són "de tot el món i això significa molt per a la nostra família. Ens dona forces per seguir endavant", ha assenyalat la filla de la família, Hayarpi, de 21 anys. "Realment no sé quin serà el resultat, però esperem que puguem quedar-nos aquí perquè aquesta és la nostra casa", ha afirmat.

La congregació espera convèncer les autoritats holandeses perquè facin una excepció a les normes d’immigració per motius humanitaris.

Dissidents armenis

La família va arribar als Països Baixos el 2010 i asseguren que no poden tornar al seu país de forma segura perquè són considerats dissidents per les autoritats armènies, tot i que el Govern del Partit Republicà nacionalista que va dominar Armènia des de la independència de la Unió Soviètica va ser enderrocat aquest any després de les protestes pacífiques.

El país va acollircentenars de milers de treballadors migrants els anys 60 i 70, però ara té una de les polítiques migratòries més dures de la Unió Europea. El Govern conservador del primer ministre, Mark Rutte, assegura que els immigrants "econòmics" no poden quedar-se, tot i que els refugiats que fugen de la violència tenen el dret a l’asil.

La família Tamrazyan ha viscut a Holanda de forma legal durant nou anys mentre la seva sol·licitud d’asil s’obria pas a través dels tribunals. No obstant, aquest any es va produir un rebuig final i se’ls ha negat una exempció sota un programa per a menors que viuen al país durant més de cinc anys.

Notícies relacionades

Hayarpi i la seva germana Warduhi, de 19 anys, han estudiat a la universitat holandesa, mentre el seu germà petit, de 15 anys, juga en un equip local de futbol.

"El meu germà, la meva germana i jo hem crescut als Països Baixos", ha assenyalat Hayarpi als periodistes. "Tots els nostres amics estan aquí i la meva germana i jo estem estudiant aquí. Pertanyem just aquí", ha afegit.