bany de masses

Salvini reuneix 80.000 fidels en un acte amb sabor de míting a Roma

El líder ultradretans diuen que «els veritables racistes són els qui pensen buidar el continent africà i tractar-lo com una reserva»

zentauroepp46179990 deputy premier and leader of the league party matteo salvini181208202317

zentauroepp46179990 deputy premier and leader of the league party matteo salvini181208202317 / Gregorio Borgia

1
Es llegeix en minuts
Rossend Domènech
Rossend Domènech

Corresponsal a Roma

ver +

La manifestació d’aquest dissabte de la Lliga a Roma podia haver constituït un apoteòsic assaig per a la campanya electoral de les pròximes eleccions europees si no hagués passat la tragèdia de la discoteca d’Ancona, amb sis morts i 77 ferits, sis en estat greu.

A causa d’aquesta circumstància, el to ha sigut menor, tot i que el contingut no ha canviat per a un partit que encapçala les enquestes d’aprovació amb 34,7%. L’única oposició actual és la patronal (Confindustria), que la passada setmana van criticar la “paràlisi” del Govern.

Matteo Salvini, líder de la Lliga i vicepresident del Govern, ha demanat als aproximadament 80.000 manifestants, arribats de tot Itàlia, “un mandat per negociar amb la Unió Europea, amb respecte, però demanant també respecte”. 

Paraules suaus

Salvini ha utilitzat paraules inusualment suaus i pacífiques. “Amb respecte, volem ser protagonistes del canvi, a favor d’una Europa més democràtica i respectuosa de les seves tradicions”, ha afirmat, citant la Mare de Déu a la festa de la Inmaculada, el papa Joan Pau II i el “bon Déu”. Ha recordat també el democratacristià Alcide De Gasperi i l’assassinat Matin Luther King, líder dels afroamericans dels EUA, quan ha dit que “per fer-se enemics és prou dir el que un pensa”. “Si el portaveu dels poders fàctics (patronal) està contra nosaltres, significa que estem fent el just per a 60 milions d’italians”, ha afegit, reblant amb “si tenim el vostre mandat, no tenim por a res i a ningú”.

Sobre la immigració, el ministre de la ultradreta italiana va afirmar que “els veritables racistes eren, són i seran els qui pensenbuidar el continent africài tractar-lo com una reserva”. “L’Àfrica no espera caritat, sinó ajuda veritable per estudiar, curar-se, créixer, treballar, cada un a la seva terra i sense desarrelar pobles i cultures”.

Educacion cívica

Notícies relacionades

Salvini ha fet una crida a la “unitat i concòrdia”, ha parlat d’“amor i esperança” i dels “valors”, ja sigui del crucifix a les escoles o els pessebres a les places, o de la nova “educació cívica” a les escoles que el Govern ha aprovat aquesta setmana.

“Itàlia, torna a aixecar el cap”, resava un eslògan a l’estrada on s’ha dirigit a la multitud. “Primer els italians”, es podia llegir en un altre. Salvini va entrar en escena amb la mà sobre el cor, mentre ressonaven les notes del “Vincerò”, de ‘Turandot’ de Puccini.

Temes:

Itàlia