MEDI AMBIENT

Trump qüestiona de nou els informes sobre canvi climàtic

El dirigent nega que l'escalfament global pugui portar una contracció econòmica del 10%, com argumenta una anàlisi del seu propi Govern

President Donald Trump talks about the fake snow that fell on his hair during a rally in the Mississippi Coast Coliseum  Monday  Nov  26  2018  in Biloxi  Miss   AP Photo Rogelio V  Solis

President Donald Trump talks about the fake snow that fell on his hair during a rally in the Mississippi Coast Coliseum Monday Nov 26 2018 in Biloxi Miss AP Photo Rogelio V Solis / Rogelio V Solis (AP)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president dels EUA, Donald Trump, ha assegurat que no creu en el canvi climàtic ni aprecia els efectes que els informes científics recullen sobre aquest fenomen. "Un dels problemes de molta gent, com jo mateix, és que tenim nivells molt alts d’intel·ligència, però no som necessàriament tan creients", ha assegurat Trump en una entrevista amb ‘The Washington Post’

"Pel que fa a si [el canvi climàtic] té o no la mà de l’home i si els efectes dels que estàs parlant hi són, jo no els veig", ha afegit al rotatiu.

Contradicció

Amb aquestes paraules, Trump ha desmentit per segona vegada en 24 hores el recent informe del seu propi Govern que estima que les conseqüències del canvi climàtic poden costar centenars de milers de milions dòlars.

D’acord amb el document, l’impacte de l’escalfament global pot provocar que l’economia es contragui entorn d’un 10%, cosa que representa el doble de les pèrdues registrades durant la Gran Depressió de la dècada de 1930. "No ho crec", ha respost Trump quan se li ha preguntat per l’informe.

Notícies relacionades

En l’entrevista amb ‘The Washington Post’,‘The Washington Post’ el mandatari ha afirmat quel’aire  il’aigua  als EUA estan més nets que mai, però no ha abordat la causa del’escalfament global segons el consens científic: les emissions de diòxid de carboni.

Trump ja va posar en dubte la setmana passada la simple existència de l’escalfament global per una onada de fred que va haver-hi al nord-est dels Estats Units en unes dates insòlites. "Un fred brutal i prolongat pot trencar tots els rècords. ¿Què ha passat amb l’escalfament global?", es va qüestionar, en un comentari similar al que ja va fer aquest Cap d’Any per un fenomen similar.