ÀFRICA CENTRAL

Segrestada una cooperant italiana a Kenya

Tres menors i dos joves han resultat ferits en l'atac perpetrat per desenes d'home armats

zentauroepp45979745 this photo shows italian volunteer sylvia constanza romano  181121130056

zentauroepp45979745 this photo shows italian volunteer sylvia constanza romano 181121130056

2
Es llegeix en minuts
Efe

Cinc persones van resultar ferides i una voluntària italiana va ser segrestada en un atac perpetrat dimarts a la nit per desenes d’homes armats en una localitat situada a uns 80 quilòmetres de la ciutat costanera i turística de Malindi, a l’est de Kenya.

La voluntària, una estudiant italiana de 23 anys identificada per una font policial a la televisió local Citizen TV i a la ràdio Capital FM com a Silvia Constanca, treballava com a cooperant per a l’oenagé Africa Milele Onlus, que té projectes per a nens orfes.

L’atac es va produir cap a les 20.00 hora local (17.00 GMT) quan un grup d’homes armats amb fusells d’assalt AK-47 van atacar el centre de negocis de Chakama, al comtat de Kilifi, segons va informar la Policia en un comunicat.

Ferits menors i joves

Durant aquest atac van resultar ferits tres de menors d’edat, de 10, 12 i 16 anys, que es troben en condició estable i dos joves de 20 i 23 anys, un dels quals està en situació crítica a l’hospital.

"Ni les raons de l’atac ni la identitat dels atacants ha sigut establerta", va afirmar la Policia, que va informar que està buscant els "criminals" i intentant rescatar la cooperant italiana.

Africa Milele, una petita oenagé que té seu a Fano (Itàlia), treballa en "l’acollida, el recolzament i l’educació de tots aquells nens marginats de la societat per ser orfes", segons es recull a la seva web.

La Policia està investigant si els atacants pot ser que tinguin relació o que pertanyin al grup gihadista Al Shabab, que opera a Somàlia, però que sol fer incursions a la veïna Kenya per cometre atacs terroristes.

Gihadistes

La majoria dels atemptats d’Al-Shabab els últims anys han sigut a la frontera entre els dos països com a represàlia per la presència a Somàlia de l’Exèrcit kenyà, des de l’octubre del 2011, per combatre els gihadistes.

No obstant, el pitjor atemptat d’Al-Shabab en territori kenià va passar l’abril del 2015, quan 148 persones van morir en l’assalt a la Universitat de Garissa (nord de Kenya), les instal·lacions de la qual van mantenir sota el seu control durant 16 hores.

El setembre del 2013, almenys 4 terroristes d’Al-Shabab van assaltar el centre comercial Westgate a Nairobi, molt freqüentat per estrangers, i van matar 67 persones durant els quatre dies que van estar dins de l’edifici, assetjats per les forces de seguretat.

Notícies relacionades

Al-Shabab, que va anunciar el 2012 la seva adhesió formal a la xarxa Al-Qaida, controla part del territori al centre i el sud del país i aspira a instaurar a Somàlia un Estat islàmic de caràcter wahhabita.

Somàlia viu en un estat de guerra i caos des del 1991, quan va ser enderrocat el dictador Mohammad Siad Barre, cosa que va deixar el país sense Govern efectiu i en mans de milícies islamistes i senyors de la guerra. 

Temes:

Segrestos