la policia investiga el cas com a possible suïcidi

La misteriosa mort de dues germanes saudites trobades en un riu de Nova York

Rotana i Tala Farea van desaparèixer a l'agost i els seus cadàvers es van trobar a més de 350 quilòmetres dimecres passat

Han aparegut lligades l'una a l'altra a l'altura de la cintura i els turmells, completament vestides i amb abric

b6hfmbeknbj1ttbrltlog61100 / periodico

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

La Policia de Nova York està investigant les circumstàncies de la mort de dues germanes de nacionalitat saudita els cossos de les quals van ser trobats a les aigües del riu Hudson amarrats l’un a l’altre amb cinta aïllant, han informat avui els mitjans locals.

Les dues joves, identificades com a Rotana Farea, de 22 anys, i Tala Farea, de 16, havien desaparegut de la seva residència a Fairfax (Virginia) el mes d’agost passat, però els seus cadàvers van ser trobats a més de 350 quilòmetres dimecres passat a la ribera de Manhattan en estranyes circumstàncies.

A més d’estar lligades l’una a l’altra a l’altura de la cintura i els turmells, les germanes estaven completament vestides i fins i tot portaven abrics, dues circumstàncies que van fer que inicialment les autoritats parlessin que possiblement s’havien suïcidat tirant-se al riu des d’un dels ponts de la ciutat.

¿Com van morir?

L’equip forense va apuntar, no obstant, que encara no s’ha pogut establir com van morir, però la policia de Nova York va donar a conèixer ahir que la mare de les joves va revelar que, poc abans de trobar-se els cossos, va rebre una trucada de l’autoritats saudites.

En la conversa, representants de l’ambaixada de l’Aràbia Saudita als EUA van ordenar a la família de les joves abandonar territori nord-americà com a resultat que Rotana i Tala sol·licitessin asil polític al país.

Comunicat de l’Aràbia Saudita

Per la seva banda, el consolat de l’Aràbia Saudita ha dit avui en un comunicat que està "seguint de prop juntament amb autoritats locals la investigació" de la mort de les joves, i que estava esperant els informes forenses que, segons va recalcar, "encara no han finalitzat". Així mateix, el text assegura que el consolat ha nomenat un advocat per seguir el cas i que ha prestat la seva ajuda i recolzament als familiars de les víctimes, que, segons va detallar, eren estudiants que es trobaven als EUA acompanyant el seu germà.

Notícies relacionades

"Volem trobar justícia per a aquestes dues noies", va dir en una roda de premsa el cap de detectius de la Policia de Nova York, Dermot Shea. Shea va apuntar que la prioritat de la policia en l’actualitat és provar de trobar pistes a Virginia, on van desaparèixer el 24 d’agost, i provar d’aclarir què va succeir en els dos mesos en què es desconeixia el seu parador.

Les joves havien arribat als EUA des de l’Aràbia Saudita el 2015 juntament amb la seva mare, i es van assentar a l’estat de Virginia, tot i que la policia va apuntar que van deixar la residència familiar i es van traslladar a un alberg després d’una altra desaparició el mes de desembre passat.