DESASTRE NATURAL

Ascendeixen fins a 11 les víctimes mortals causades per l'huracà 'Michael' als EUA

Els experts consideren que és el tercer cicló més potent que ha passat pel país en tota la història

zentauroepp45440203 fallen electrical poles block a road in the aftermath of hur181012165727

zentauroepp45440203 fallen electrical poles block a road in the aftermath of hur181012165727 / HECTOR RETAMAL

1
Es llegeix en minuts
EFE

Les autoritats dels Estats Units han confirmat ja cinc noves morts causades pel cicló 'Michael', totes a Virginia, amb la qual cosa ja ascendeix a 11 el nombre total de víctimes mortals provocades per aquest vendaval que en les últimes hores s’ha degradat a tempesta tropical. "Confirmades cinc morts relacionades amb el ‘Michael’, 520.000 persones sense electricitat i 1.200 carreteres tancades", va informar a primera hora del matí el Departament d’Emergència de l’Estat de Virgínia (VDEM) a través del seu compte de Twitter.

Aquestes noves morts se sumen a les sis ja conegudes: quatre a Florida, una a Carolina del Nord i una a Geòrgia, aquesta última, una nena d’11 anys a qui una estructura metàl·lica va colpejar al cap després de travessar la teulada de la casa seva.

El perill persisteix

Notícies relacionades

Malgrat que la tempesta ha baixat d’intensitat i ja s’allunya del sòl nord-americà, les autoritats adverteixen que encara hi ha perill. El VEDEM va alertar, per exemple, de la presència de cinc tornados derivats del cicló. Per la seva banda, el Centre Nacional d’Huracans (NHC) va advertir que esperava la presència de forts vents capaços de fer caure arbres i causar danys estructurals en algunes zones de Carolina del Nord i de Virgínia.

Els efectes del ‘Michael’ es deixen notar en els més d’1,5 milions de famílies i negocis que estan avui sense electricitat en cinc estats de la costa sud-est dels EUA, segons la web especialitzada Poweroutage.us. El cicló 'Michael' va tocar terra dimecres passat, a prop de Mexico Beach, al nord-oest de Florida, com el tercer huracà més potent de la història a assolir el territori continental nord-americà, amb una pressió atmosfèrica de 919 mil·libars en el moment d’arribar a la costa.