Obama entra en campanya amb un dur atac a Trump

L'expresident dels EUA crida a restaurar l'honestedat i la decència

zentauroepp44937843 former president barack obama speaks in foellinger auditoriu180907210655

zentauroepp44937843 former president barack obama speaks in foellinger auditoriu180907210655 / Stephen Haas

1
Es llegeix en minuts
RICARDO MIR DE FRANCIA

Barack Obamaha tornat a la carretera. Aquesta vegada per motivar l’electorat demòcrata de cara a leseleccions legislatives de novembre, on el seu partit necessita recuperar almenys una cambra al Congrés si vol frenar l’agenda deDonald Trumpi els republicans. I ho ha fet presentant la pròxima cita electoral com un moment decisiu per a la democràcia nord-americana.

“Soc aquí per dir-vos que hauríeu d’estar preocupats i hauríeu d’aspirar a restaurar l’honestedat, la decència i l’imperi de la llei en el nostre Govern”, va dir ahir durant un acte a Illinois. També va acusar el Partit Republicà d’haver-se convertit en la “llar de les polítiques de la divisió, el ressentiment i la paranoia” amb la seva evolució de les últimes dues dècades.

Notícies relacionades

L’expresident va assegurar que Trump “no és la causa, sinó el símptoma” de les idees tòxiques que els conservadors haurien abraçat. “Ell només està capitalitzant els ressentiments que els polítics han alimentat durant anys”. També va censurar aquells conservadors que treballen per frenar els impulsos més temeraris del president,en al·lusió a la carta anònima de ‘The New York Times’i als episodis relatatsper Bob Woodward en el seu nou llibre.

“No ens fan un favor quan promouen activament el 90% de les bogeries que surten de la Casa Blanca i després diuen que no ens preocupem perquè estan frenant el 10% restant”. Fins ara Obama amb prou feines havia parlat directament de Trump, limitant-se a fer comentaris oblics d’acord amb el relatiu decòrum que els expresidents solen dispensar als seus successors.