Llibre polèmic

Trump al periodista Bob Woodward: "Molts em tenen por"

El president dels EUA manté una conversa per telèfon amb l'informador i lamenta que ningú del seu entorn li digués que el reporter volia parlar amb ell abans de publicar el llibre

zentauroepp44899620 files  in this file photo taken on january 03  2017   bob wo180905113509

zentauroepp44899620 files in this file photo taken on january 03 2017 bob wo180905113509 / DREW ANGERER

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El nou llibre del periodista Bob Woodward sobre el president Donald Trump i el seu Govern no només ha aixecat gran expectació, sinó que és el centre de la polèmica per la descripció que fa el famós reporter de l’Administració nord-americana, a la qual qualifica de "manicomi". El diari 'The Washinsgton Post’ publica la transcripció d’una conversa telefònica que ha tingut el periodista –que es va fer mundialment famós pel cas Watergate– amb Trump. El president lamenta que Woodward no hagués parlat amb ell durant l’elaboració del llibre 'Fear: Trump in the White House (Por: Trump a la Casa Blanca') i que ni tan sols l’informés que l’estava escrivint.

Notícies relacionades

Woodward li diu que va intentar contactar amb ell fins i tot en sis ocasions a través de diverses persones, entre elles Kellyanne Conway, una de les més properes assessores del magnat, però sense èxit. "Lamento que hàgim perdut l’oportunitat de parlar del llibre", li diu el periodista. "Bé, acabo de parlar amb Kellyanne. Em sorprèn que no m’hagi dit que em vas trucar", afirma Trump, que en aquell moment de la conversa està al costat de la seva assessora. "¿Per què no m’ho vas dir?", pregunta el mandatari a Kelyanee. "Bé, ¿què hi farem? Sortirà un altre mal llibre sobre mi".

"Sempre has sigut just"

La conversa telefònica entre Trump i Woodward dura onze minuts en total i just al començar el periodista demana permís al president per gravar-la. "Realment és una llàstima, perquè ningú m’ho va dir, i m’hauria encantat parlar amb tu", insisteix el magnat. "Saps que sempre m’he mostrat obert a tu. Crec que sempre has sigut just. Veurem què passa. Però tot el que puc dir és que el país ho està fent molt bé". En un moment de la conversa Trump justifica a Woodward que ningú l’avisés de les seves trucades. "Molts tenen por de venir a veure’m i parlar-me, o estan molt ocupats", afirma.

Temes:

Donald Trump