Salvini nega a 'Open Arms' el desembarcament de 87 immigrants i els desitja «bon viatge»

El ministre de l'Interior assegura que el barco no atracarà a Itàlia

zentauroepp44520165 migrants wait to be rescued off the coast of libya in the ea180803115302

zentauroepp44520165 migrants wait to be rescued off the coast of libya in the ea180803115302 / Valerio Nicolosi

2
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

L’oenagé Proactiva Open Arms va rescatar dijous 87 persones al mar Mediterrani i el ministre de l’Interior d’Itàlia, l’ultradretà Matteo Salvini, ha assegurat que no desembarcaran al país. La notícia del rescat va ser comunicada pel fundador d’Open Arms,   Òscar Camps, en un missatge a Twitter, en què va denunciar que aquestes persones portaven “dues nits a la deriva.

“Més de 50 hores amuntegats en un bot entre gasolina vessada i altres fluids. Podríem haver-nos quedat a casa, però aquestes 87 vides s’haurien enfonsat sense sentit. Ningú mor per a la UE, només desapareixen i ningú paga per això”, va escriure.

La resposta de Salvini assegurant que no permetrà a l’onegé atracar en port italià va arribar a través de la mateixa xarxa social.  “El barco espanyol Open Arms ha socorregut uns 90 immigrants a les aigües líbies. Atès que fa 20 dies van declarar que ‘els ports italians no són segurs’ perquè hi ha Salvini, estic segur que portaran aquests immigrants a qualsevol altra banda, abans que a Itàlia. Bon viatge”, va escriure.

Salvini continua així amb la seva promesa de tancar els ports italians a les oengés que salven vides al Mediterrani, una decisió que ha justificat assegurant que la seva intenció és contenir la immigració il·legal cap a Europa a través d’Itàlia. En aquest sentit, va demanar al juliol que la Unió Europea (UE) reconegui Líbia com un port segur.

Notícies relacionades

Al vaixell ‘Open Arms’, que patrulla les costes líbies rescatant immigrants, se sumarà a partir d’ara tambél’‘Aquarius’,   operat conjuntament per SOS Méditerranée i Metges Sense Fronteres (MSF), que torna a la zona perquè “allà amb prou feines queden vaixells de rescat”. L’‘Aquarius’ ha realitzat una prolongada escala al port de Marsella després del desembarcament que va fer el passat 17 de juny a València de 629 immigrants rebutjats per Itàlia i Malta. 

MSF ha deixat clar que l’‘Aquarius’ no desembarcarà a Líbia a persones rescatades ni les transferirà a un barco que les porti de tornada a aquest país. “Líbia no és un lloc segur per a refugiats, sol·licitants d’asil i migrants”, ha dit l’oenagé.