L'hotel de la matança de Las Vegas demanda més de 1.000 víctimes

MGM Resorts International vol assegurar-se que no se'l consideri responsable de cap dels 58 morts o ferits per errors de seguretat

L'hotel de la matança de Las Vegas demanda més de 1.000 víctimes

David Becker (AFP)

1
Es llegeix en minuts
Efe / Washington

La companyia propietària de l’hotel de la matança que hi va haver a Las Vegas l’octubre passat ha interposat una demanda contra més de mil víctimes dels fets per rebutjar la seva responsabilitat en matèria de seguretat, ha informat avui l’equip legal de part dels afectats.

MGM Resorts International ha presentat denúncies federals contra més de mil persones que van ser víctimes dels fets, en què 58 persones van ser assassinades i centenars van resultar ferides després que l’autor de l’atac, Stephen Paddock, obrís foc enmig d’un concert, ha assegurat a la seva web l’advocat Robert Eglet.

L’empresa argumenta que va prendre les mesures de seguretat requerides i que, per tant, no pot ser presa com a responsable de cap mort, lesió o altres danys causats per la matança, raó per la qual ha reclamat que qualsevol petició en aquest sentit sigui rebutjada.

Estàndards establerts

Segons la cadena d’hotels, l’espai complia els estàndards establerts pel Departament de Seguretat Nacional perquè estigués protegit contra reclamacions de responsabilitat en aquesta matèria partint d’una norma del 2002.

Eglet, advocat d’un gran nombre de les víctimes, ha criticat la decisió de l’empresa d’interposar la demanda en un tribunal federal, ja que considera que s’hauria d’haver registrat en l’àmbit estatal, a Nevada.

"Indignant"

Notícies relacionades

"Mai he vist res més indignant que demandar les víctimes en un esforç per trobar un jutge que els agradi", ha comentat el lletrat sobre la decisió de la companyia, en declaracions recollides per mitjans de comunicació nord-americans.

L’11 d’octubre, deu dies després dels fets, una supervivent, Paige Gasper, de 21 anys, va interposar la primera denúncia contra la companyia motriu de l’hotel Mandalay Bay, on va tenir lloc l’atac. 

Temes:

Tirotejos