Del volcà Kilauea

Una bomba de lava cau en un barco turístic de Hawaii i deixa 23 ferits

La bola, de la mida d'una pilota de bàsquet, va travessar la coberta d'una embarcació

pr0sztdzjbappuch1vw3n21100 / periodico

1
Es llegeix en minuts

Un total de 23 persones van resultar ferides aquest dilluns a Hawaii (EUA) per una bomba volcànica que va perforar el sostre d’un barco turístic i va causar un gran forat, ha informat l’Agència de Defensa Civil del Comtat de Hawaii.

Les autoritats locals han explicat a través de Twitter que una bomba volcànica, de la mida d’una pilota de bàsquet, va travessar la coberta d’una embarcació al port de Wailoa a Hilo (Hawaii, EUA) a les 7 hora local (17 hora GMT) i va causar múltiples ferits.

Dels ferits, almenys quatre persones van ser traslladades en ambulància a un hospital local, incloent-hi una dona que està en estat greu, amb un fèmur fracturat, ha apuntat la mateixa font.

Dels altres afectats, nou es van dirigir a l’hospital pels seus propis mitjans, ha indicat el departament de bombers local, citat pel diari ‘Honolulu Star-Advise’, que ha descrit les seves ferides com a "superficials".

A més del sostre perforat, el barco va patir danys en diferents parts de la superfície, tal com mostren les fotografies divulgades per l’agència de defensa hawaiana.

En erupció des de fa dos mesos

La Divisió de Conservació i Recursos del Departament de Terres i Recursos Naturals de Hawaii està investigant els motius d’aquest succés inesperat.

Hilo és la ciutat amb més població de l’illa gran de Hawaii, amb prop de 45.000 habitants, tot i que l’urbs amb més ciutadans de l’estat hawaià és la seva capital, Honolulu, que és a l’illa d’Oahu i compta amb més de 350.000 residents.

Notícies relacionades

Des de fa dos mesos, el volcà de Kilaueavolcà de Kilauea, a l’illa de Hawaii, està en erupció i ha estat abocant lava a l’oceà.

Les autoritats han advertit del risc d’aproximar-se a la lava que entra al mar, ja que pot crear núvols d’àcid i vidres.