Turquia arresta el telepredicador més polèmic

Adnan Oktar apareixia sempre rodejat de noies joves a qui anomenava "gatets"

a

a

1
Es llegeix en minuts
Efe / Amkara

La policia de Turquia va detenir aquest dimecres Adnan Oktar, un excèntric telepredicador islamista de 62 anysacusatd’abusos sexuals de menors, abducció, xantatge i espionatge, informa l’edició electrònica del diari ‘Hürriyet’.

Els agents el van arrestar al seu palau, que li va ser confiscat junt amb un elevat nombre d’armes i vehicles blindats.

A més, van ser detinguts 234 col·laboradors d’Oktar, tots ells sospitosos de tenir vincles amb el culte del polèmic religiós.

La intervenció policial es va produir després de diverses denúncies de persones que van afirmar haver rebut xantatges i amenaçes després d’abandonar el culte d’Oktar, assenyala ‘Hürriyet’.

Programa a la televisió

És el cas d’un home turc resident a Àustria, que va assegurar que el líder "va rentar el cervell" a les seves dues filles adolescents.

Oktar és conegut a tot Turquia per presentar un programa de televisió a la cadena religiosa turca A9 TV.

En el seu xou, Oktar apareix sempre acompanyat de joves ben plantats i noies joves, que realitzen balls provocatius i que el mateix líder anomena "gatets".

Durant el programa, el telepredicador realitza discursos que aborden temes variats, no només religiosos, des de teories científiques fins a teories de la conspiració.

El seu opulent estil de vida i la manera en què condueix el seu xou televisiu han costat a Oktar diverses sancions del Consell Superior de Televisió per Ràdio el país (RTUK), a més de crítiques de cercles conservadors islamistes.

Notícies relacionades

Oktar, que es va donar a conèixer primer després de publicar una sèrie de llibres sota el pseudònim ‘Harun Yhya’, en els quals parla sobre la creació i critica la teoria de l’evolució, va ser detingut ja en la dècada de 1980 i reclòs en un manicomi.

El 1999 va ser arrestat de nou, però, després de dos anys de judici, es li van retirar els càrrecs en contra i va quedar en llibertat.

Temes:

Turquia