Israel vota una llei que facilita una declaració de guerra

El primer ministre i ministre de Defensa podran decidir sols una operació militar, sense consultar la resta del Govern

mbenach43009615 topshot   a palestinian slings a shot by burning tires durin180420185656

mbenach43009615 topshot a palestinian slings a shot by burning tires durin180420185656 / MOHAMMED ABED

1
Es llegeix en minuts

Amb el rerefons de les creixents tensions regionals i amb els palestins a Gaza, el Parlament israelià va votar dilluns una llei que permet al primer ministre i al ministre de Defensa decidir entrar en guerra sense necessitat de reunir el Govern.

Notícies relacionades

La llei, que va tenir 62 vots favorables i 41 en contra, atorga al gabinet restringit de seguretat la responsabilitat de decidir una operació militar o l'entrada en un conflicte bèl·lic sense necessitat de consultar la resta del Govern. El gabinet de seguretat el componen 11 dels 22 ministres del Govern. I a més en un paràgraf es precisa que en "condicions extremes", podran prendre la decisió el primer ministre i ministre de Defensa sols.

El projecte de llei és una esmena a una llei fonamental que donava únicament al Govern, en presència de la majoria de ministres, la possibilitat de dur a terme una operació militar. La ministra de Justícia, Ayelet Shaked, va defensar el canvi legislatiu perquè en "la situació de seguretat actual cal fer més eficaç el treball del Govern i del gabinet".

Temes:

Israel