MODA A L'ILLA

Cubans de barres i estrelles

A l'illa caribenya ja és molt habitual veure alguns ciutadans portar roba amb els colors i forma de la bandera nord-americana, una moda que va repuntar des que va visitar el país Barack Obama el 2015

zentauroepp33266190 cuba180325172231

zentauroepp33266190 cuba180325172231 / YAMIL LAGE

1
Es llegeix en minuts
Hugo Luis Sánchez
Hugo Luis Sánchez

Periodista

ver +

Fora de les dels Estats Units, l’Havana és probablement la ciutat del món on es passegen més banderes nord-americanes i peces de roba amb les barres i les estrelles. Els dissenys que fan al·lusió directa a la bandera dels EUA es veuen en samarretes i bruses ben ajustades, jaquetes, mocadors, mitges i fins i tot en les peces més íntimes, i també en joguines, para-sols, gorres, barrets, tovalloles –si són de platja, millor, per mostrar-la en públic i fer-ne gala–. En fi, en tots els objectes que siguem capaços d’imaginar-nos.

També formen part de la decoració de molts vehicles clàssics, aquells tan apreciats dels anys 50, que exhibeixen a tot drap la bandera nord-americana a les antenes o als miralls retrovisors. Passa preferentment als cotxes que passegen turistes estrangers per la capital, ¡qui ho diria!, bastió del primer i fins al present únic país socialista de l’Amèrica Llatina.

En zones marginals

cuarterías

«és millor no quedar assenyalat»

«desviació ideològica»

Les ‘mulas’

Notícies relacionades

mulasmulas 

«Cuba sí, ianquis no»American way of lifeAl volver de distante ribera, / con el alma enlutada y sombría, / afanoso busqué mi bandera / ¡y otra he visto además de la mía!