Anar al contingut

La 'bèstia de l'Est' escombra Europa, en imatges

EL PERIÓDICO

JENS KOEHLER

La 'bèstia de l'Est' escombra Europa, en imatges
La 'bèstia de l'Est' escombra Europa, en imatges
La 'bèstia de l'Est' escombra Europa, en imatges
La 'bèstia de l'Est' escombra Europa, en imatges
La 'bèstia de l'Est' escombra Europa, en imatges
La 'bèstia de l'Est' escombra Europa, en imatges

/

Una onada de fred siberià, coneguda com 'la bèstia de l'Est' escombra des d'aquest dilluns tot Europa, on ja ha causat nou morts en tres dies.

França

Es preveuen temperatures glacials fins a -10 graus centígrads, que accentuades per un vent del nord-est faran que la sensació tèrmica sigui de fins a -18 graus, uns registres que no es coneixien des de l'any 2005. Dimarts i dimecres seran els dies més freds. Les autoritats han obert més de 3.100 llocs d'allotjament temporals addicionals per a persones sense casa. De moment, hi ha tres morts.

Bèlgica 

Es preveu que els termòmetres caiguin fins a -10 o -15 graus centígrads. Amb temperatures pronosticades en -10°C o -15 la nit de dimecres a dijous. L'alcalde de Etterbeek, un dels 19 municipis de la regió de Brussel·les, ha ordenat l'arrest administratiu de persones sense casa que no accepten voluntàriament ser acomodades perquè "el risc vital és més gran".

Suïssa 

El país ja ha registrat temperatures de fins a -28.3 ° C, a Graubünden (sud-est). A Ginebra la temperatura ha sigut aquest dilluns de -4° a -8,2°C a Berna.

El llac Ginebra / VALENTIN FLAURAUD (AP)

El llac suís de Neuchatel / LAURENT GILLIEROn (AP)

Itàlia 

La neu ha cobert per primera vegada Roma des de l'any 2012. Les escoles han tancat i l'ajuntament ha habilitat tres parades de metro i una de trens per a persones sense llar.

Vista de la cúpula de la Basílica de Sant Pere al Vaticà / ETTORE FERRARI (EFE)

Alemanya

Es pronostiquen temperatures de fins a -20°C. Al cim del Zugspitze (2.962 m), la muntanya més alta d'Alemanya, els termòmetres han caigut fins a -27ºC.

Una màquina llevaneu a Luebeck  / JENS BUETTNER (AP)

El port de Warmemuende, a prop de Rostok / BERND WUESTNECK (AP)

Holanda

S'espera que l'onada de fred arribi al punt màxim dijous, amb una temperatura de -17°C, segons l'Institut Meteorològic.

Regne Unit

La neu ja està afectant l'est d'Anglaterra i els serveis meteorològics han emès alertes fins dimecres. Aquesta setmana pot ser "la més freda" en 27 anys, segons la premsa.

La catedral londinenca de Saint Paul / DANIEL SORABJI (AFP)

Suècia

Les temperatures han variat dels -5°C a Estocolm a -20°C al voltant d'Östersund. La neu ha interromput el trànsit a l'aeroport d'Arlanda de la capital sueca i a l'oest del país hi ha bloqueig de trens. 

Font gelada a la ciutat sueca de Malmö / JOHAN NILSSON (AP)

 Polònia 

Quatre persones han mort des de divendres. Les temperatures van caure durant la nit de diumenge a dilluns a -26.2°C a Goldap (nord-est).

Lituània 

Tres persones han mort durant tres dies, segons el Servei de Notícies del Bàltic (BNS). Les temperatures van caure a -24°C durant el cap de setmana.

Rússia 

Les temperatures "anormalment fredes" prevalen al centre de Rússia i Moscou, oscil·lant entre -14°C durant el dia i -24°C durant la nit. Encara s'espera una "punta de fred".

Temes: Hivern Neu Fred