Alerta davant el temporal

La Generalitat avisa d'una "jornada excepcional" per les nevades i anuncia restriccions

Delort demanarà al Servei Català del Trànsit que prohibeixi la circulació de camions

zentauroepp42327120 nieve nevada  neu180226214232

zentauroepp42327120 nieve nevada neu180226214232 / Laura Busquets

1
Es llegeix en minuts

El director general de Protecció Civil, Joan Delort, ha anunciat aquest dimarts restriccions "que previsiblement hauran de ser generals" davant les nevades que s'esperen a partir d'aquesta tarda i nit. Ho ha dit en declaracions a RAC-1. Encara que en aquests moments s'ha produït una treva entre l'episodi de les últimes hores, Delort ha alertat que les previsions ara són "les més desfavorables", amb "un nou episodi diferent que vindrà pel sud ". "Estem davant un episodi de caràcter excepcional, de gran dimensió. Haurem de requerir de tothom accions a les quals no estem acostumats. Que ningú s'estranyi o s'espanti", avisa.

També ha assenyalat que demanarà al Servei Català del Trànsit que restringeixi la circulació de camions de forma generalitzada: "En la mesura que es vagi aproximant la tarda, no té gaire sentit que la restringim en funció d'on vagi nevant  Ho haurem de fer abans. Tots aturats, perquè no sabem exactament on nevarà. O ho fas amb caràcter general o difícilment ho solucionaràs", ha assegurat.

Notícies relacionades

També és possible que en algunes àrees, on hi hagi més afectació, s'hagin d'aturar vehicles que no podran circular. El director general de Protecció Civil també ha advertit que "tornar a restablir la normalitat no serà qüestió d'una o dues hores", sinó que "durarà".

Sobre la celebració del Mobile World Congress (MWC), Delort ha recomanat als congressistes, en el cas que a la ciutat de Barcelona caiguessin cinc o deu centímetres de neu, que agafin el metro.