DECISIÓ JUDICIAL

L''heroi' dels atemptats de Manchester va a la presó per robar a les víctimes

L'indigent Chris Parker, que va fingir que anava al Manchester Arena a ajudar les víctimes, va acabar aprofitant la situació per robar el mòbil a una adolescent i la bossa a una dona ferida

zentauroepp41849350 parker180130180130

zentauroepp41849350 parker180130180130

1
Es llegeix en minuts
Efe / Londres

Un jutge del Regne Unit ha condemnat aquest dimarts a quatre anys i tres mesos de presó un indigent que va robar a diverses víctimes de l'atemptat terrorista al Manchester Arena, el maig de l'any passat, i que va fingir que havia anat a ajudar els afectats. El magistrat del Tribunal de la Corona de Manchester (nord d'Anglaterra) David Hernández ha basat la seva sentència en imatges de càmeres de seguretat que van revelar com Chris Parker, de 33 anys, va prendre objectes personals als ferits greus de l'explosió que va matar 22 persones, a més del terrorista. L'indigent va assegurar en un principi que es va acostar a les víctimes per intentar calmar-les mentre arribaven els serveis d'emergència.

La suposada bona acció del sensesostre va portar més de 3.700 persones a donar un total de 52.539 lliures (59.721 euros o 74.000 dòlars) a través d'internet per contribuir a treure'l del carrer.

Parker ha admès davant el jutge que va robar una bossa i un telèfon mòbil de dues víctimes, encara que ha negat cinc càrrecs més per intentar robar objectes d'abrics i motxilles, així com per utilitzar els diners de targetes bancàries robades. "Tristament, vostè no era l'heroi pel qual es va fer passar. Vostè era un lladre comú. El seu comportament ha sigut considerat repugnant per tota la comunitat", ha assenyalat el magistrat en l'argumentació de la seva sentència.

Missatge de text

Notícies relacionades

Durant el procés s'ha determinat que Parker va robar el telèfon d'una adolescent de 14 anys que l'estava utilitzant en el moment en què el terrorista suïcida Salman Abedi va fer esclatar la seva càrrega explosiva. La fiscal Louise Brandon ha explicat que els familiars de l'adolescent van trucar en repetides ocasions a aquest telèfon per saber si estava bé després de l'atemptat. L'indigent va penjar les trucades i va enviar un missatge de text automàtic en què es llegia "ho sento, no puc parlar ara".

Parker també va robar la bossa d'una dona, Pauline Healey, que estava ferida a terra al costat de la seva neta, que va morir en l'atemptat. Unes hores després de l'atemptat, l'indigent va utilitzar la targeta bancària de Healey en un restaurant de menjar ràpid de la zona, segons ha dictaminat el jutge.