Política d'igualtat

Islàndia ja considera il·legal pagar més als homes que a les dones

El país ha aprovat una llei en vigor des de l'1 de gener

monmartinez16622547 cuaderno del domingo reykiavik plaza del parlamento foto xav180104113722

monmartinez16622547 cuaderno del domingo reykiavik plaza del parlamento foto xav180104113722 / XAVIER MORET

1
Es llegeix en minuts

Islàndia ja és il·legal que els homes cobrin més que les dones. El país nòrdic s'ha convertit en el primer a aprovar una llei sobre la igualtat salarial, en vigor des de l'1 de gener.  

La llei aprovada a Islàndia també obliga les empreses i les agències governamentals que tinguin almenys 25 empleats a obtenir un certificat del Govern sobre les seves polítiques d'igualtat en el salari d'homes i dones. Les entitats que no comptin amb paritat salarial hauran de pagar multes. El Govern islandès s'ha proposat erradicar completament la bretxa salarial per al 2020.

Notícies relacionades

Islàndia té una població d'aproximadament 323.000 persones i una economia basada en el turisme i la pesca. Amb un Parlament en què gairebé la meitat de tots els membres són dones, és considerada com la nació amb més igualtat de gènere al món i lidera aquesta lluita juntament amb països com Noruega, Finlàndia i Suècia, segons el Fòrum Econòmic Mundial (WEF).

Des de l'inici dels informes anuals sobre igualtat de gènere de la WEF el 2006, Islàndia ha tancat la seva bretxa de desigualtat en un 10%, una de les evolucions més ràpides en comparació amb altres països.