POLÈMICA ALS ESTATS UNITS

Twitter admet que el compte de Trump va ser desactivat per un empleat

El compte personal del president dels EUA va estar inoperatiu durant 11 minuts abans de tornar a ser restaurat

mbenach40771596 in this tuesday  oct  31  2017 photo  president donald trump171103093254

mbenach40771596 in this tuesday oct 31 2017 photo president donald trump171103093254 / Evan Vucci

1
Es llegeix en minuts
Reuters / Washington

El compte de Twitter del president dels EUA, Donald Trump@realdonaldtrump, va ser desactivat per un empleat de Twitter Inc que marxava de la companyia aquest dijous i va estar inoperatiu durant 11 minuts abans de ser restaurat, ha admès aquesta xarxa social.

Trump té 41,7 milions de seguidors a Twitter i ha utilitzat àmpliament el seu compte per enviar missatges atacant els seus oponents i promovent les seves polítiques, tant durant la campanya presidencial del 2016 com després d'ocupar la Casa Blanca el gener passat.

"Hem sabut que això ho va fer un empleat [del servei] d'ajuda al client de Twitter en el seu últim dia de feina. Estem fent una investigació interna completa", ha assenyalat Twitter en una piulada.

"Continuem investigant i prenent mesures per evitar que això torni a passar", havia indicat prèviament. Un representant de Twitter va declinar fer més comentaris al respecte.

La Casa Blanca no ha comentat fins ara l'incident. En el seu primer tuit després de la interrupció, Trump ha escrit: "Llançament avui de la gran retallada d'impostos. Els lobbistes estan atacant el Capitoli, però els republicans es mantindran forts i faran el que és correcte per a Amèrica!".

Notícies relacionades

L'incident de dijous a la nit planteja una sèrie d'interrogants sobre com Twitter assegura el compte personal de Trump, el compte oficial del president @potus i altres comptes que podrien influir potencialment en esdeveniments mundials. I s'ha produït en uns moments en què les companyies tecnològiques, inclosa Twitter, s'enfronten a forts atacs dels legisladors nord-americans per no impedir la propagació de la propaganda russa i la desinformació en les seves plataformes.

Twitter, en particular, ha sigut criticada per no haver fet prou per controlar la seva plataforma i respondre a les queixes d'abusos. L'eliminació temporal del compte de Trump ha desencadenat una allau de crítiques sobre l'empresa. Reuters no ha pogut determinar quants empleats de Twitter tindrien autoritat per eliminar comptes o manipular-los d'una altra manera, com per exemple enviant tuits falsos.