El representant de Catalunya a Brussel·les s'acomiada per carta

Altafaj demana que la UE s'involucri a trobar una solució per a Catalunya

Amadeu Altafaj, en una fotografia del novembre del 2011.

Amadeu Altafaj, en una fotografia del novembre del 2011. / RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts

El representant permanent de la UE davant la Generalitat cessat, Amadeu Altafaj, s'ha acomiadat aquest dilluns del seu càrrec amb una carta en què lamenta la decisió del Govern central i assegura que és per a ell un "moment trist". A la carta, Altafaj defensa haver actuat sempre amb lleialtat i insistint que el diàleg és l'eix sobre el qual s'han d'abordar les qüestions polítiques.

Altafaj, que reivindica que va treballar 10 anys en càrrecs de responsabilitat de la Unió Europea abans de ser delegat, reclama a la UE que s'involucri a trobar una solució per a Catalunya: "Europa hauria de contribuir sempre a trobar solucions i fomentar el diàleg". A més, ha demanat als ciutadans que reivindiquin l'Europa que volen, una unió on els ciutadans i les nacions siguin protagonistes i no "actors secundaris".

Notícies relacionades

"Molts catalans se senten sovint decebuts per la UE. Però vull dir que Europa és nostra, Europa som nosaltres també, els 7,5 milions de catalans", ha afirmat.

La delegació de la Generalitat a Brussel·les és l'única de les que la Generalitat tenia a l'estranger que no ha sigut tancada, tot i que Altafaj sí que ha sigut cessat. Altres de les conegudes com a 'ambaixades', com les de Berlín i París, han sigut tancades.