31 d’oct 2020

Anar al contingut

TENSIÓ A L'ÀSIA

L'ONU xifra en prop de 600.000 els refugiats rohingyes a Bangla Desh

L'organisme internacional ha demanat que el Govern de Dacca agilitzi l'entrada de 15.000 persones "estancades" a la frontera que fugen de la violència desencadenada a Birmània

Agències / Dacca

L'ONU xifra en prop de 600.000 els refugiats rohingyes a Bangla Desh

MUNIR UZ ZAMAN

L'ONU ha demanat a les autoritats de Bangla Desh que prenguin mesures per permetre l'entrada als més de 15.000 rohingyes que segueixen “estancats” al costat birmà de la frontera. Des de diumenge, una nova onada de refugiats ha abandonat Birmània per dirigir-se a Bangla Desh.

L'organisme internacional ha exigit que s'agilitzi l'entrada d'aquestes persones i es recol·loquin en zones més segures i on tinguin més bones condicions. En aquesta línia, el portaveu de l'Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Refugiats (ACNUR), Andrei Mahecic, ha expressat en una roda de premsa a Ginebra la seva “profunda preocupació per les condicions humanes a la frontera de Bangla Desh”.

Necessitats bàsiques

Des que va començar la violència, l'agost d'aquest any, ja són més de 582.000 els rohingyes que s'han vist obligats a abandonar casa seva. Mahecic ha alertat que els desplaçats no tenen cobertes les necessitats bàsiques com l'ajuda sanitària i els aliments.