SUCCESSOS

Un accident de tren causa almenys 20 morts a l'Índia

Deu dels vagons van descarrilar per causes desconegudes

El descarrilament ha causat, almenys, 20 morts. / EFE VÍDEO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Nova Delhi

L'Índia va viscut aquest dissabte una nova tragèdia ferroviària, la segona des de començament d'any, que ha causat, almenys, 20 morts i ha deixat un centenar de ferits, només sis mesos després que 39 persones morissin en un altre descarrilament.

L'accident va tenir lloc a l'estat d'Uttar Pradesh, al nord, quan poc després de les 17.30 hora local (12.00 GMT) l'exprés 18.477 d'Utkal Express va sortir de la via, en un aparatós sinistre, a l'altura de la localitat de Muzaffarnagar.

A menys de 100 quilòmetres del seu destí i després d'haver travessat bona part del país des de la ciutat oriental de Puri, 10 dels seus vagons van descarrilar, segons ha confirmat el Ministeri de Ferrocarrils.

El sinistre va deixar diversos vagons muntats uns sobre els altres, bolcats o reduïts a un munt de ferralla, i les tasques de rescat es van prolongar durant prop de cinc hores.

Accident de tren a la regió índia d'Uttar Pradesh. / REUTERS / ADNAN ABIDI

"El descarrilament del Kalinga-Utkal Express (Puri Haridwar Express): 20 passatgers han mort, i 123 passatgers ferits han sigut ingressats en diferents hospitals", ha informat l'Autoritat Nacional de Gestió de Desastres (NDMA, en anglès) al seu compte de Twitter.

El ministre de Ferrocarrils, Suresh Prabhu, que va donar per acabades les operacions de rescat unes cinc hores després de l'accident, ha assenyalat de matinada a la xarxa social que han començat els treballs de reconstrucció al lloc del sinistre.

Segons el ministre, el primer vagó descarrilat va ser tornat a la via cap a la mitjanit.

Altres accidents

El gener passat, 29 persones van morir i 50 van resultar ferides al descarrilar un tren al meridional estat d'Andhra Pradesh, mentre que al novembre un altre accident ferroviari es va saldar amb 146 morts i al voltant de 200 ferits al nord del país.

Notícies relacionades

La xarxa ferroviària índia, amb 65.000 quilòmetres de recorregut, és la quarta més llarga del món, darrere de les dels Estats Units, Rússia i la Xina, i compta amb 1,3 milions d'empleats i 12.500 trens, que transporten diàriament uns 23 milions de passatgers.

Segons un estudi difós pel Ministeri de Ferrocarrils, la inversió en seguretat resulta clau en el sistema ferroviari indi, en què en l'última dècada s'han produït 1.522 accidents en els quals han mort 2.331 persones.