CONNEXIÓ INTERROMPUDA

Iberia suspèn els seus vols amb Caracas d'aquest diumenge

L'aerolínia atribueix la decisió a «la delicada» situació de Veneçuela

1
Es llegeix en minuts

La companyia aèria Iberia va anunciar ahir la cancel·lació dels vols programats per avui de la ruta Madrid-Caracas-Madrid «degut a la delicada situació a Veneçuela i a les dificultats operacionals i de seguretat». L’aerolínia va informar en un comunicat que oferiria als clients afectats «la millor alternativa de viatge possible en altres dates, la possibilitat de reemborsament del bitllet o la reubicació en altres companyies», mentre que als que tornaven «se’ls manté l’allotjament a l’hotel».

Notícies relacionades

Els següents vols d’Iberia d’aquesta ruta estan programats per dimecres que ve, 2 d’agost. Fonts de la companyia van assegurar que «la intenció és volar», però que estaran «a l’expectativa». «Tenim diversos dies fins dimecres per veure com evoluciona la situació i llavors prendre una decisió sobre els vols de dimecres i de dijous», van afirmar. A més a més, les mateixes fonts van aclarir que des d’Iberia «s’està portant a terme un seguiment de la situació i s’informarà els clients de qualsevol canvi addicional en el seu programa de vols». L’aerolínia va assenyalar que té «la millor voluntat i disposició de reprendre les seves operacions amb Veneçuela», però que mentrestant, «la seva prioritat és preservar la seguretat dels seus clients, tripulacions i de tots els empleats que atenen els seus vols». 

Iberia no és la primera ni tampoc l’única aerolínia que pren aquesta mesura. La companyia Air France va anunciar a última hora de divendres passat la suspensió dels seus vols entre París i Caracas des d’avui mateix,  Davant «la situació actual a la capital veneçolana, estem obligats a suspendre els nostres vols de París a Caracas des del diumenge 30 de juliol fins al dimarts 1 d’agost», va informar l’aerolínia francesa a través d’un comunicat.