Maduro utilitza 'Despacito' per fer campanya

El líder veneçolà ha utilitzat el 'hit' per promoure la reforma constituent del pròxim 30 de juliol

El president Nicolás Maduro balla una versió de Despacito / periodico

1
Es llegeix en minuts

El president de VeneçuelaNicolás Maduro, ha utilitzat el 'hit' mundial 'Despacito' per promoure les eleccions de l'Assemblea Constituent previstes per diumenge que ve, 30 de juliol.

Notícies relacionades

"'Querido hermano aquí estoy cantándote, tengo un gran mensaje para ti; es el llamamiento a la Constituyente que solo quiere unir al país'". Així comença la versió del Govern veneçolà del tema de Luis Fonsi i Daddy Yankee. "'Despacito, abre bien los ojos y mira a tu gente, tiéndeles la mano hoy, mañana y siempre, que son tus hermanos los que están al frente'", segueix el tema en la tornada.

La societat veneçolana va evidenciar diumenge la polarització política en què es troba immersa. D'una banda, l'Estat va fer un simulacre nacional d'eleccions constituents que se celebraran el 30 de juliol. Al mateix temps, l'opositora Mesa d'Unitat Democràtica (MUD) va posar en marxa el seu desafiament més ambiciós des que van començar les protestes a l'abril: va convocar la població a expressar a través d'una consulta simbòlica el seu rebuig a la reforma que planteja Maduro. Les dues parts van mesurar les seves forces en un moment en què la confrontació política està arribant al punt més elevat.