HI HA 4 FERITS

Dues turistes alemanyes moren apunyalades en una platja d'un hotel d'Egipte

L'atacant, que ha sigut detingut, ha agredit quatre persones més i tot i que es desconeix els motius de l'assalt tot sembla indicar que es tracta d'un atemptat gihadista

2
Es llegeix en minuts
Ana Alba
Ana Alba

Periodista.

ver +

Al menys dues turistes van perdre la vida ahir i quatre visitants més van resultar ferits després de ser apunyalats per un home a dos hotels de la ciutat egípcia d’Hurgada, a la costa del mar Roig, segons va informar el Ministeri egipci de l’Interior. Les dues dones eren de nacionalitat alemanya, segons va informar a l’agència Reuters el general Mohammad al-Hamzaui, cosa que desmenta la primera informació que afirmava que es tractava d’ucraïneses. 

En relació amb els quatre ferits –almenys un d’ells és una dona de nacionalitat txeca–, van ser ingressats en un hospital pròxim a l’hotel Zahabia, on l’agressor va acabar primer amb la vida de les dues dones i va deixar ferides dues persones més, i després va passar a l’hotel El Palacio Sunny Day, on va agredir les altres dues. Les agències de premsa russes, que citen com a font el seu consolat a Egipte, indicaven que una dona amb doble nacionalitat russa i ucraïnesa es trobava entre els ferits. «Ha sigut ferida en una cama», va precisar aquesta font diplomàtica.

Les autoritats van informar que havien detingut l’agressor, que va arribar a les platges privades dels dos hotels contigus nedant des d’una platja pública veïna. Malgrat que no es va informar dels motius de l’assalt, tot sembla indicar que es tracta d’un atemptat gihadista. El gener del 2016, també a Hurgada, localitat situada a prop de 400 quilòmetres a l’est del Caire, un parell de gihadistes, armats amb pistoles, ganivets i cinturons d’explosius, van ferir tres turistes, dos d’austríacs i un de suec, en circumstàncies semblants.

ATEMPTAT CONTRA POLICIES

Aquest divendres també han sigut abatuts a trets cinc policies a la localitat de Badra-sheen, situada a uns 20 quilòmetres de la capital egípcia, en una acció armada que les autoritats del Caire van qualificar de «terrorista». El vehicle on viatjaven els agents va ser tirotejat. Ahir, cap grup havia reivindicat aquest atemptat contra les forces de seguretat. Dos dels autors d’aquest atac havien sigut condemnats a cadena perpètua, un d’ells en rebel·lia, i segons les investigacions van seguir les ordres d’un tercer còmplice, que es creu que és membre del grup gihadista Estat Islàmic (EI) i es trobava a Síria, informa Efe.

Notícies relacionades

Des que el mes de juliol del 2013 els militars egipcis van donar un cop d’Estat i van fer fora del poder Mohammad Mursi, el primer president egipci elegit democràticament en la història del país, els atemptats i atacs gihadistes s’han multiplicat, sobretot a la península del Sinaí, on actuen grups afins a l’Estat Islàmic (EI).

El braç egipci de l’EI va reivindicar l’atemptat amb bomba que va abatre l’octubre del 2015 un avió comercial rus amb 224 ocupants a bord, tots turistes excepte la tripulació, que s’havia enlairat des de la localitat de Sharm al-Sheikh , un conegut i freqüentat centre turístic situat a la punta sud del Sinaí.